Diskuze

Za srážku v křižovatce s nedoslýchavou ženou udělil soud strážníkovi pokutu

Okresní soud v Plzni potrestal strážníka Jakuba Švihlu, který se v červenci roku 2017 při jízdě k zásahu srazil s autem, v němž seděla sluchově postižená žena s dcerou. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti mu uložil peněžitý trest 30 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Na červenou se nejezdi.

0 0
možnosti
MT

Za těžké ublížení 30k pokuta? Všichni jsme si před soudem rovni koukám.. normální člověk by dostal minimálně podmínku.. Rv

1 2
možnosti
Foto

Jen tak mimochodem, kdyby se stejný případ posuzoval například v Rakousku, tak to odskáče ta ženská. Protože tam jsou asi vyvinutější.

3 3
možnosti
Foto

To ze se ztratil záznam z kamery jasně vypovídá, že strážníci vědomi si sbojí chyby manipulovali s důkazem což by v jejich postavení mělo být kvalikováno jako trestný čin... oni nejsou běžnými řidiči a na jejich počínání by se mělo hledět mnohem přísněji protože kdo jiný se k tomu záznamu mohl dostat než on nebo kolegové...

Z tohoto pohledu je ten rozsudek a činnost státního zástupce špatně...

1 3
možnosti
Foto

Konzultovala jsem fotografie z místa nehody s profesionálním řidičem (záchranka). Podle polohy vozidel ta ženská i kdyby, lépe i když, je neslyšela, tak je musela vidět. Vina je její! Jenže právo a spravedlnost jsou u nás o ničem. Hluchý, pardon, neslyšící, nemá za volantem co dělat. A ona navíc byla ještě slepá.

2 4
možnosti
EP

Řeřicha - to je soudní kat strážníků.

0 0
možnosti
JB

Modré majáky mají přednost,než do něčeho narazí-obezřetnost je na místě

0 0
možnosti
SP

Takže vlastně přednost nemají

0 0
možnosti
Foto

Hluchá nemá co dělat za volantem.

4 17
možnosti
FT

Jak to, když existuje speciální označení pro auto, které řídí hluchý?

https://www.chodicilide.cz/wp-content/uploads/2016/03/neslysici.jpg

2 0
možnosti
MH

Kdysi se mis talo něco podobného. Bylo to tuším v Humpolci. Křižovatka a mně blikla zelená. Najednou v protisměru houká sanitka a dobočuje pro men doprava, takže mi kříží směr. OK, dal jsem jí přednost. V tom druhá houkající z leva a kříží mi opět směr, protože jede kolem mne za tou první. Houkání a modrýho světla fakt hafo. A já se pomalounku rozjel. Že mne v té chvíli zezadu objíždí třetí sanitka a chce přede mnou odbočit takydoprava, jsem si fakt nevšimnul. Ostatně, kdo by si v tom zmatku všimnul, že ty sanitky jsou 3, každá z jiného směru a všechny mi kříží cestu. Ještě, že to ten saniťák ubrzdil.

0 0
možnosti

Tak si říkám, jestli má smysl dneska dělat policajta, lékaře apod. když nad člověkem neustále visí hrozba kriminálu za neúmyslnou chybu. Se nedivím, že to lidi nechtějí dělat. Taky bych do toho nešel. Dnešní doba soudní mi přijde odporná.

5 8
možnosti
JN

takových povolání je a lidi je dělaj.

5 0
možnosti
JH

Chyby se stávají, naštěstí nikto neumřel.

Ale někdy mám pocit, že největší Jamesové Bondové se dostávají právě do řadů MP.

2 1
možnosti