Policisté pátrali po pětasedmdesátiletém muži, který se ve středu nevrátil do...

Policisté pátrali po pětasedmdesátiletém muži, který se ve středu nevrátil do domova seniorů na Rokycansku. Našli ho v pátek dopoledne mezi obcemi Cheznovice a Mýto. | foto: Policie ČR

Desítky policistů hledaly na Rokycansku muže s demencí, nevrátil se do domova

  • 4
Úspěšně skončila pátrací akce po pětasedmdesátiletém muži, který se ve středu odpoledne nevrátil do domova seniorů v obci Těně na Rokycansku. Policisté jej našli v pátek u lesa nedaleko Mýta.

„Policisté muže našli u lesa mezi obcemi Cheznovice a Mýto. Zajistili mu první pomoc a přes pole jej přenesli k příjezdové cestě, kde ho předali do péče záchranářům,“ informovala v pátek po poledni krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Desítky policistů z Rokycanska i z pořádkové jednotky v Plzni hledaly seniora od středečního večera. Do pátrání nasadili i vrtulník s termovizí.

Policisté se domnívali, že pohřešovaný muž se pravděpodobně pohybuje v lesích okolo domova seniorů v obci Těně, kam se nevrátil. Několik kilometrů od domova ho nakonec také našli.  

„Svědci ho viděli ve středu večer u Mýta. Je možné, že se může pohybovat i v okolí Zaječova a Komárova směrem na Beroun,“ uvedla ve čtvrtek Korandová.

Hledaný muž je vysoký 170 cm, postavu má hubenou, vlasy šedivé a oči hnědé. Na sobě měl zelené triko s dlouhým rukávem, šedivé tepláky a tmavé tenisky.

„Pohřešovaný trpí stařeckou demencí. Prosíme všechny, kteří muže odpovídajícího popisu viděli či by o něm měli informace, aby se obrátili na linku 158,“ žádala v době pátrání policie.