Kamion převážel vymlácenou řepku olejku. | foto: HZS Pardubického kraje

Kamion se na rovné silnici u Spytovic převrátil, řidič v kabině nepřežil

  • 5
Půl hodina kolem pondělního poledne byla dramatická na silnici číslo dvě mezi Spytovicemi a Starými Čívicemi. Na silnici se v úseku 18 kilometrů staly dvě dopravní nehody. Při té u Spytovic zemřel řidič kamionu.

Řidič kamionu vjel z dosud nezjištěných příčin na přehledném rovném úseku silnice před Spytovicemi do protisměru. Kamion se převrátil, ve zdemolované kabině nepřežil třiadvacetiletý cizinec. Silnice byla na několik hodin uzavřená.

„Vyproštění bylo velmi náročné, kamion se nacházel na poli a na boku. Řidič byl zaklíněn ve spodní části kabiny. Po několika desítkách minut se podařilo muže vyprostit a lékař konstatoval smrtelná zranění,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Kamion byl plně naložený zrnem řepky, která se vysypala. Hasiči dále zajistili kamion proti úniku provozních náplní. Na místo byl povolán pracovník životního prostředí, aby zjistil, zda nedošlo k úniku hydraulického oleje do zeminy.

O necelých 18 kilometrů dál ve Starých Čívicích se srazil řidič s motocyklistou.

„Po hlavní silnici jel řidič motocyklu, když do něj z vedlejší silnice vrazil řidič osobního vozu značka audi,“ řekla policejní mluvčí Eva Maturová.

Motorkář byl se zraněním odvezen do pardubické nemocnice.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit