Diskuze

Přechod u školy ohlídá semafor, obec ho žádala už před sražením čtyř dětí

U přechodu před školou v Rohovládově Bělé na Pardubicku, kde v pondělí auto srazilo čtyři děti, letos přibude semafor. Obec o jeho instalaci usiluje už několik let, dosud ale narážela na překážky. Po vážné nehodě, u které zasahoval i vrtulník, je jedno dítě stále v nemocnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OV

O76n53d11r25a 18V91a88c58e41k

31. 1. 2020 12:04

dva pitomci čuměli za jízdy do mobilu...

1 0
možnosti
PHH

Cit.

Dětem vždy doporučujeme se co nejvíce ujistit, že řidič o jejich přítomnosti ví, počkat, až vozidlo zastaví a navázat s řidičem oční kontakt,“ opakuje často opomíjené pravidlo mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/prechod-pro-chodce-deti-skola-asistent-silnice-zraneni-rohovladova-bela.A200130_095725_pardubice-zpravy_skn

Co je to za blábol? Jaký oční kontakt? V půl sedmé ráno, když je ještě tma? Kromě toho oční kontakt se navazuje dost těžko i přes den. Tmavá kabina, lesknoucí se sklo, někteří mají i antireflexní vrstvu, která je ovšem z druhé strany, světe div se, silně reflexní. Jestli je povinnost chodce navazovat oční kontakt, tak je povinností řidiče aby byl viděný. Tj. měl by být ve vozidle osvětlený a sklo by se nemělo lesknout a ani zatmívat.

1 0
možnosti
JJ

J27a64n 92J71o32r40d78a39n

30. 1. 2020 19:39

Ceska klasika. Vzdycky se musi nejdriv stat nejaka tragedie a az na ni reagovat.

4 2
možnosti
RC

ale oni tam meli cloveka, ktery ta vozidla zastavoval, takze opatreni meli, vy klasiko... rozdil v tom, zda zastavuje clovek a nebo semafor je mizivy. U bezohlednych ridicu to pomoci nemusi.

1 1
možnosti
KS

Dětičky vběhly na poslední chvíli......špatná osvěta ve školách i doma...

1 9
možnosti
RC

byla tam osoba, zamestnanec obce, ktera to ridila a pred autem uskakovala...

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
IK

A co by asi tak měli, podle vás, tvrdit řidiči, kteří nezastavili před přechodem, protože se místo řízení věnovali kdoví čemu?

To čekáte, že řeknou: "Ano, přehlédl jsem asistenta v reflexní vestě a skupinku dětí, protože jsem telefonoval."? Samosebou budou tvrdit, že jim tam děti skočily nečekaně.

1 1
možnosti
JV

Semafor byl schválen na třetí pokus

Vidíte, už si toho všimli!

1 0
možnosti
KN

Na nektere ridice plati pouze zelezobetonova zabrana. Pred kanclem mame prechod ze semaforem a tak dvakrat do roka musim uskocit pred autem, ktere tam suverenne jede na cervenou v dobe, kdy chodci maji uz davno zelenou.

2 1
možnosti
SS

Ono by bohate stacilo, kdyby se za ty prujezdy na cervenou, davaly pokuty. Ale to by policajti museli vylezt z kukani a zacit neco delat

0 0
možnosti
RC

Semafor je zeď? Kdyz nepomohl "zastavovac" ve forme cloveka, jak pomuze semafor?

7 2
možnosti
RC

a jeste doplnim - on nebyl nikdo nikdy srazen na prechodu, kdyz mel zelenou?

1 0
možnosti