Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Porouchané pendolino na hodiny zbrzdilo dopravu na koridoru

  • 21
Porouchané pendolino v neděli na více než šest hodin zbrzdilo dopravu na železničním koridoru mezi Kolínem a Českou Třebovou. Provoz byl veden pouze po jedné koleji, zpozdily se desítky vlakových spojů. Nepojízdnou soupravu odtáhl nehodový vlak.

Pendolino se porouchalo v úseku mezi Řečany nad Labem a Zábořím nad Labem na hranicích Pardubického a Středočeského kraje chvilku před osmou hodinou ranní. Rozbitý vlak na několik hodin zablokoval jednu ze dvou traťových kolejí.

„Na místo musel vyjet nehodový vlak, který porouchanou soupravu odtáhne,“ řekla v poledne iDNES.cz mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Provoz po obou kolejích se podařilo obnovit ve 14 hodin. Porucha ovlivnila provoz dalších desítek spojů, které nabíraly zpoždění pět až dvacet minut.

„Nehodový vlak odtáhl pendolino do depa, kde ho prohlédnou technici. Následně bude rozhodnuto o postupu a rozsahu opravy,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. .

Za dva spoje, které mělo rozbité pendolino v neděli obsluhovat, a sice vlak SC 507 z Prahy do Ostravy a vlak SC 504 v opačném směru s cílovou stanicí v Karlových Varech, pojede většinu trasy náhradní souprava City Elephant. Mezi Prahou a Karlovými Vary pak soupravu utvoří vozy pro InterCity vlaky.

Jak rozsáhlá je porucha a jak dlouho bude souprava pendolina mimo provoz, budou technici teprve zjišťovat.