Přepadli mě, tvrdil zraněný muž na chodníku. Prozradila jej kamera

  • 5
S historkou o loupežném přepadení vyrukoval zraněný starší muž, který ležel na náměstí ve Svitavách. Přivolaní strážníci věděli, že získat podobu pachatelů by mělo být snadné, protože místo je střežené bezpečnostními kamerami. Při zhlédnutí záznamů však zjistili, že se příběh odehrál zcela jinak.

Zraněného muže si na chodníku všiml náhodný kolemjdoucí, který mu chtěl poskytnout pomoc. Na dotaz, co se muži stalo, odpověděl, že byl přepaden dvěma mladíky, kteří mu odcizili kufr s osobními věcmi. Svědek na nic nečekal a zavolal městkou policii, která začala případ řešit.

„Vzhledem k tomu, že máme na náměstí hustou síť kamerových bodů, nebyl problém oznámení o přepadení ověřit a pohyb muže po náměstí zpětně vytrasovat. Zjistili jsme, že po celou dobu přes náměstí šel muž sám. U prodejny Albert, kde mělo k údajnému přepadení dojít, jsme z kamery zjistili, že si muž způsobil zranění sám,“ řekl velitel strážníků ve Svitavách Rostislav Bednář.

Z kamerového záznamu je zřejmé, že muž s velmi nejistým krokem měl zřejmě v úmyslu navštívit blízkou prodejnu, nohy ho však na nájezdní plošině zradily a hlavou upadl na zem. Zda si muž historku o přepadení záměrně vymyslel, nebo byl jen zmatený kvůli svému alkoholovému opojení, se strážníci nedozvěděli.

„Silně podnapilý muž totiž nebyl schopen ani podstoupit dechovou zkoušku, natož více mluvit. Přesto nakonec uznal svoji chybu,“ dodal Bednář s tím, že strážníci případ vyřešili domluvou.