ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

U dalších zaměstnanců firmy na Pardubicku se koronavirus neprokázal

  • 0
Testy na koronavirus téměř u sta zaměstnanců firmy Junker v Holicích na Pardubicku jsou negativní. U tří pracovníků se potvrdila nemoc covid-19 minulý týden. Ostatní lidi z výrobní haly nechali hygienici preventivně otestovat. Uvedla to ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Pardubicích Olga Hégrová.

„Ještě nemám výsledky od posledních dvou zaměstnanců, jinak je 93 pracovníků v pořádku, testy jim vyšly negativní. V Holicích už nebude panika, lidé se nemusí bát, situace se uklidní,“ řekla Hégrová.

Vzorky lidem z Junkeru odebraly armádní odběrové týmy. Jeden zaměstnanec se nakazil na rodinné oslavě na Chrudimsku, která se konala na začátku června. Pozitivní na koronavirus tam byl člověk, který přijel z Olomouckého kraje.

Stovka lidí z výroby bude dva týdny v karanténě, dalších 160 lidí z jiných pozic zůstává také doma. Vedení firmy podnik preventivně na tři týdny zavřelo. Management rozhodl o zastavení výroby ve čtvrtek 25. června. „Pro nás se od prvotního rozhodnutí nic nemění, dva týdny musí být lidé povinně v karanténě,“ řekl ČTK ředitel podniku Karel Panuš.

Nákaza se podle Hégrové nešíří ve velkém počtu. Od pondělí přibyly v kraji dva případy nákazy na Chrudimsku. Stále jde o kontakty lidí, kteří byli na oslavě. Od počátku epidemie v kraji testy prokázaly covid-19 u 315 lidí, 277 z nich se uzdravilo. V souvislosti s koronavirem zemřelo osm lidí s trvalým pobytem v Pardubickém kraji.

,