Beko Fresh festival plný novinek v Pardubicích už tento víkend

Beko Fresh festival plný novinek v Pardubicích už tento víkend | foto: Beko Fresh festival

Laskominy, delikatesy, show. Závodiště opět hostí Fresh festival

  • 0
Sobota a neděle bude na pardubickém dostihovém závodišti hlavně patřit jídlu a pití. Koná se gurmánská akce roku - Fresh festival. Hlavní hvězdou bude televizní šéf a známý kuchař Zdeněk Pohlreich.

V areálu dostihového závodiště v Pardubicích bude o víkendu těsno. Rozlehlý komplex obsadí stánky s rozličnými potravinami a nápoji. Aby si návštěvníci festival užili co nejlépe, MF DNES přináší festivalové desatero.

1. Program

Hlavní hvězdou bude kuchař a bavič Zdeněk Pohlreich. Ovšem přímo na pódiu budou vařit i další. Lidé uvidí kromě jiných třeba Romana Vaňka nebo Radka Davida a Ivana Vodochodského.

„V sobotu se můžeme těšit na herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka a vystoupí s Listováním,“ říká organizátor festivalu Petr Jirásek.

Neméně zajímavý program je podle něj připraven na Beko workshop stage, kterým bude provázet moderátorka televize Prima Sandra Parmová. Tady se návštěvníci dozvědí třeba něco o přípravě hmyzu nebo šneků.

2. Restaurace a bistra

Pokud rádi ochutnáváte a nemáte čas objíždět celou zemi a hledat nejlepší podniky, na festivalu najdete ten nejlepší výběr na jednom místě. Budete moci vyzkoušet například kapří hranolky z rybí restaurace Šupina a Šupinka, pouliční občerstvení budou nabízet street bistra jako třeba Avocado street bistro, Meat Vandals nebo Street Asian Food.

O extrémní zážitek se postará šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu nebo Extrémní catering. Pozadu nezůstanou ani podniky z Pardubicka – Dašické sklepy, Na Bídě, restaurace Pivovarské domy či chrudimská restaurace U Petra.

3. Divácké hlasování

Hlasujte o tom, kdo získá titul nejoblíbenější restaurace Beko Fresh festivalu Pardubice 2019 a vyhrajte lednici Beko v hodnotě 18 tisíc korun. Hlasovat je možné na facebookové události festivalu. Výherce bude vylosován v neděli v 16 hodin na hlavním pódiu festivalu.

4. Pivní zóna

Jeden minipivovar vedle druhého, dobrá muzika a něco k zakousnutí. To je nabídka pro pivaře, kteří určitě nevynechají návštěvu pivní zóny. Ta je rozšířená o velkokapacitní stany a živou hudbu v podání kapely WBand.

Mezi pivovary se objeví například Pardubický pivovar, Pivovar Dašice, Měšťanský pivovar Klenot nebo plzeňský Raven či Pivotečka. Dobroty k pivu jsou samozřejmostí.

5. Vinařská zóna

Svůj velkokapacitní stan budou mít nově i vinaři. „Chtěli jsme nabídnout něco víc, tak jsme spolu s Vinařským fondem České republiky vybrali vína českých i zahraničních vinařů a nabídku rozšířili o řízené degustace,“ říká Petr Jirásek s tím, že řízené degustace jsou kapacitně omezené na 16 osob a je nutné pořídit si vstupenku nejlépe v předprodeji prostřednictvím webu.

6. Barová zóna

Kdo má rád plážovou pohodu a drinky, musí vyrazit do barové zóny. Mistři barmani umíchají například alko i nealko drinky, letní atmosféru dotvoří plážová lehátka a hudební sety bude sázet chilloutový DJ. To vše se bude hodit hlavně v sobotu, kdy má být 34 stupňů.

7. Káva na všechny způsoby

Nejen brazilskou kávu budou baristé servírovat v De Longhi coffee stage, chybět nebudou kávové speciality a dezerty. Kávičku a něco sladkého k tomu připraví třeba Dobrý Kafe, Kavárna na cestě nebo Espresso Longberry. Kdo by se chtěl o kávě dozvědět něco víc, může absolvovat Školu kávy pod vedením lektora Roberto Trevisana.

8. Vyžití pro děti

Děti mohou vzít zájemci s sebou. Maminky s batolaty mají připraveno zázemí v MonPeri Baby zóně, kde je mohou nakojit, nakrmit nebo přebalit a jako pozornost dostanou plenky i ubrousky zdarma. Pro soutěživá batolata je připraven závod v lezení. Odrostlejší děti najdou zábavu na Haribo Mini Workshop stage, kde se pod vedením šéfkuchařů naučí připravit si něco dobrého k snědku nebo ozdobit cupcake. Vystoupí také Kouzelník Pan Kravata. Chybět nebudou ani oblíbené atrakce.

9. Ekologický festival

Na festivalu se letos omezuje používání plastu na minimum. Nádobí, do kterého se budou jídla servírovat, bude z ekologického materiálu, takže s minimálním dopadem na životní prostředí. „Přispět mohou ovšem i sami návštěvníci tím, že si donesou vlastní sklenici nebo příbor. V areálu máme připravené oplachovače sklenic, takže nemusí mít obavu, že si nebudou moci sklenici umýt,“ dodal Petr Jirásek.

10. Prodej vstupenek

Vstupenky je možné koupit na webu www.goout.cz. „Cenu vstupenek držíme i letos stejnou, přestože nabídku a servis každým rokem rozšiřujeme. Dospělý v předprodeji zaplatí stovku, na místě 150. Děti do 140 cm neplatí,“ uzavřel Jirásek.