(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Změna názvu zastávky za 50 tisíc. Dopravce vyhověl několika zájemcům

  • 5
S novými jízdními řády se 10. prosince změnily také názvy několika zastávek městské hromadné dopravy v Ostravě. Hlavní novinky jsou na tramvajové trati, po níž jezdí linky číslo 1, 2, 6 a 10. Jinak se tam teď jmenují hned tři zastávky vedle sebe, což není obvyklé. Zájemci si za to však zaplatili.

Výjimečnou změnu si podle ředitele Dopravního podniku Ostrava Daniela Moryse přály dvě různé organizace: církev a spolek Dolní oblast Vítkovice (DOV). Za přejmenování každé zastávky uhradily dopravnímu podniku 50 tisíc korun.

„Zastávka Dr. Malého nyní nese název Don Bosco – stojí totiž přímo u stejnojmenného kostela. Žádosti církve jsme vyhověli, protože jen málokdo už dnes ví, kdo byl lékař Bohumil Malý,“ uvedl Morys.

Kvůli lepší orientaci lidí vyhověl dopravní podnik i spolku DOV, který si přál přejmenovat zastávku Vysoké pece na Dolní Vítkovice a Hlubinu na Dolní Vítkovice Hlubina.

„Proudí k nám tisíce lidí, letos už 1,5 milionu. Mnozí přijíždějí MHD, ale kvůli názvům zastávek měli problém nás najít,“ vysvětlil šéf Dolních Vítkovic Petr Koudela.