Diskuze

Nové obory v kraji lákají, uchazeče táhnou i stipendia

Zaujaly hned po vzniku. Nové středoškolské obory se plní, už v prvním kole podávání přihlášek zabodovaly. Rodiče i žáky stále více láká zájem zaměstnavatelů. Uchazeče táhnou i stipendia.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FZ

Gymnázium je pro mě trochu záhada. Když pak člověk nejde na vysokou, má sice maturitu, ale co reálně umí? Zajímalo by mě procento absolventů gymnázií, kteří se dostanou ma VŠ. Užitečnější by byl učební obor s maturitou, ale když řeknete, že máte učňák. jste za lopatu. Ovšem když vidím, co za materiál učňákem přijde bez nějakého úsilí, tak se takové "prestiži" ani nedivím. Holt škola dostává peníze za studenta, ne za dobrého studenta. Alespoň maturitní obory by se měly nějak oddělit od těch "za občasnou účast", aby jejich prestiž netrpěla společným cejchem "učňák".

2 0
možnosti
RR

R59a52d25e81k 34R25a22i19d46a

31. 3. 2019 20:46

Tak ono toho moc neumí ani absolventi středních odborných škol. Na druhou stranu jsou nabídky práce, kde je jim jedno z čeho, ale že tu maturitu (titul) máte. Tedy, že máte nějaké potvrzení, že nejste úplný blbec, nebo jsou to pracovní pozice, na které žádný obor neexistuje. Já třeba zpětně lituju, že jsem šel na průmku, měl jsem jít na gympl, tam si urovnat co mě baví a pak se rozhodnout zda a na jakou VŠ jít. Myslím, že ve 14, 15 letech většina děcek neví, co je baví, nebo čím se chtějí živit.

0 0
možnosti