Diskuze

Po Ostravě s Evženem aneb Jak nás městem provedl tamní bezdomovec

Na organizovanou prohlídku po městě s bezdomovci si po Praze či Brně můžete nově vyjít i v Ostravě. Komentované vycházky pořádá skupina Pragulic Ostrava, která s nimi začala při Festivalu v ulicích a v pravidelném režimu s nimi plánuje pokračovat od září.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

Bydlela jsem v Háji ve Slezsku. V Ostravě pracoval můj otec. Pak jsem tam studovala já. Na gymplu na Hladnově a denně jsem jezdila kolem Bazalů. O víkendu a o prázdninách jsem měla brigádu u otce. Pracoval v Technických službách na konci Stodolní, vedle jatek. Jako malí jsme chodili na Černou burzu. Pak přišla revoluce. Postupně se z Ostravy stal "New York". Voňavé bramboráky z Výstaviště, rajčatový salát s majonézou z bufetu vedle hotelu, smrad z Vítkovic a rozpadlých domů, se vytratil. Místo autobusáku a kaliště je Karolina. Jezdím do Ostravy jednou za rok za dcerou a manželem na hřbitov. Už to bude 10 let, co zemřel. Může tam stát co chce, ale mi to vždy připomene mé dokonalé dětství. Projekt je super. Každý člověk si zaslouží šanci začít znovu.

2 1
možnosti
JA

Bydlela jsem v Háji ve Slezsku. V Ostravě pracoval můj otec. Pak jsem tam studovala já. Na gymplu na Hladnově a denně jsem jezdila kolem Bazalů. O víkendu a o prázdninách jsem měla brigádu u otce. Pracoval v Technických službách na konci Stodolní, vedle jatek. Jako malí jsme chodili na Černou burzu. Pak přišla revoluce. Postupně se z Ostravy stal "Nea Yourk". Voňavé bramboráky z Černé louky, rajčatový salát s majonézou z bufetu vedle hotelu, smrad z Vítkovic a rozpadlých domů se vytratil. Místo autobusáku a kaliště je Karolina. Jezdím do Osteavy jednou za rok za dcerou. A manželem na hřbitov. Už to bude 10 let, co zemřel. Může tam stát co chce, ale mi to vždy připomene mé dokonalé dětství. Projekt je super. Každÿ člověk si zaslouží šanci začít znovu.

1 1
možnosti
JN

teda podle titulku jsem čekal nějakou úleťáckou noční pařbu s bezdomáčema po ostravě, a ona je z toho normální turistická atrakce jak fakultativní výlet od cestovky :-/

1 0
možnosti