Hasiči při pátrání po ztracené turistce v oblasti Andělského vrchu na...

Hasiči při pátrání po ztracené turistce v oblasti Andělského vrchu na Bruntálsku. (7. února 2022) | foto: HZS MSK

Hasiči s horskou službou hledali na Bruntálsku turistku, našli ji promrzlou

  • 8
Šťastně skončilo pátrání po ztracené ženě v oblasti Andělského vrchu na Bruntálsku. Záchranná akce trvala necelé dvě hodiny, turistka byla nalezena živá a bez zranění, byla však pořádně promrzlá.

Hasiči se o pohřešované turistce dozvěděli krátce po osmnácté hodině. Zabloudila někde v oblasti Andělského vrchu (811 m. n. m.) poblíž obce Andělská Hora. Společně s Horskou službou Jeseníky vyrazily do akce čtyři jednotky hasičů.

„Pátrala profesionální jednotka z Bruntálu a dobrovolní hasiči z Vrbna pod Pradědem, Světlé Hory a Andělské Hory,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák. Byla už tma, teplota se pohybovala okolo bodu mrazu. V oblasti leží poměrně hodně sněhu.

Právě jednotka z Andělské Hory, která pátrala i na sněžném skútru, krátce po dvacáté hodině ztracenou turistku objevila.

Pohybovala se už v oblasti Ovčího vrchu (966 m. n. m.) ležícího blíže městu Karlova Studánka, zhruba pět kilometrů od Andělského vrchu. „Žena se jevila nezraněná, jen promrzlá,“ poznamenal Kozák.

Dodal, že hasiči do akce zapojili i nový pásový speciál Hägglunds z bruntálské stanice, se kterým zrovna minulý týden cvičili. Využit byl pro transport ženy, tedy se v něm nejprve ohřála a poté byla převezena do lokality Hvězda, kde si turistku chvíli po půl desáté v noci převzali horští záchranáři. Věk ženy hasiči neuvedli, protože její totožnost nezjišťovali, horská služba se zatím k případu nevyjádřila.