Diskuze

Ostrava prodala pozemky pro nejvyšší mrakodrap v zemi. Bude mít 60 pater

Ostrava chce novou dominantu v centru, proto zastupitelé ve středu odsouhlasili prodej pozemku zájemcům ochotným postavit tam výškovou budovu. Město žádalo alespoň dvanáct nadzemních pater, ale místní podnikatelé Tomáš Häring a Radek Šnita mají mnohem větší plány - chtějí stavět nejvyšší mrakodrap v Česku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Nová turistická atrakce- propadlý mrakodrap. Těším se na to!8-o

1 2
možnosti
MP

Zdravim Ostravaky z Brna. Ostravu celkem dobre znam, ale kdyztak mne klidne opravte. Ta lokalita mi hodne pripomina lokalitu toho naseho Az toweru v Brne. Uprostred zastavby, bez zelene. Ale chapu, manazer bez rodiny nemusi s nikym chodit na prochazky. Ja jsem byl v podobne situaci a zvazoval jsem v tom baraku koupit byt, dnes jsem rad, ze jsem to neudelal a ziji ve ctvrti mesta, kde mam 100 m les a mnoho parku. A ted dovolte trochu popichovani vuci prazakum, ne vsem, pouze vuci tem, kteri si mysli, ze jsou pupkem sveta. Ja jsem cast zivota stravil v zahranici a dost casto se mi stavalo, ze nikdo nevedel, co je Cesko, natoz Praha. A takovych tech par Prazaku, kteri zrejme nebyli dale nez na Zlicine nebo na Cernem moste a pritom vi, ze v Ostrave jsou chachari, Brno je zastavkou pred Vidni atd., tak tam jsem trochu skoduliby, takze vam preji, at se to podari. Ale popravde-zni to trochu megalomansky. Jinak neostravakum vzkazuji, at se tam zajedou podivat, neni to ani zdaleka skarede sedive a neupravene mesto, jak si mnoho lidi mysli.

1 0
možnosti
TS

Vyrůstal jsem vedle 20 patrového ostravského mrakodrapu a jaksi se naklaněl. Nevím co 63 poschodí. Pritom

bude jen nedaleko od toho starého se kterým nikdo neví co dál.

Aby se nepropadal do země 

0 0
možnosti
MN

Ten "váš" barák se naklání proto, že je blbě naprojektovaný a postavený. Stál za prd už když ho postavili - to nemá s nestabilním podložím co dělat ...

1 0
možnosti
JB

No, poddolovaná Ostrava chce mít asi nejvyšší šikmou věž, že?

(pokud to nespadne celé)

0 1
možnosti
JM

Hloubkový geologický průzkum území probíhající od roku 1842 napovídá předpoklad pozemku pro nejhlubší garáže nebo nejvyšší komín pro odvětrání důlních plynů

1 0
možnosti
DK

Zbytecnost. Uz jeden mrakodrap zde mame. A bude se dle planu zmensovat. A stavbu na tak malem miste, ktere je frekventovano, privede do centra jen dalsi problemy. A opet stavba na zelene louce. Uz tak je malo zelene v centru, vsude samy betonovy barak a nic z toho. Zbytecnost. Mista pro vytavbu kancelari je po zrusenych podnicich dostatek. Je treba daleko jinych oprav staveb, nez neco takoveho. At si vyroste treba v Praze, tam je dost silenosti. Ne u nas! ;-€

0 1
možnosti
JR

J26i81ř28í 53R19y46s

25. 6. 2020 15:29

Hloupé honění za senzací, to nemají v Ostravě žádný regulační plán, základ urbanismu?

1 2
možnosti
JA

Jakože dva dealeři aut se rozhodli postavit mrakodrap v centru Ostravy? Financované z úvěrů? Bez jakýchkoliv zkušeností? V komplikované zástavbě, v místě bývalých šachet?.. tomu snad nikdo nemůže věřit :-)

1 2
možnosti
RP

No, je třeba si přečíst ten článek.

Píšou tam, že začali pordáváním aut, nyní to jsou developeři.

Ale ty termíny mně připadají dost krátké. Ale spíš než nějací podvodníci se podle mně jedná o idealisty.

Nezbývá než si přát, aby se jim to povedlo.

5 0
možnosti
JH

Doporučoval bych se podívat na příklady menších měst kde se "povedli" osamocené výškové stavby a upřímně zhodnotit jde-li anebo ne o úspěch.

Napadá mne AZ Tower Brno - 30 podlaží

http://www.pruvodcebrnem.cz/az-tower

Krajský úřad Libereckého kraje 21 podlaží

https://jablonecky.denik.cz/zpravy_region/rozpocet-liberecky-kraj-20191127.html

A Europa Business Centrum v Banské Bystrici 22 podlaží

https://sk.wikipedia.org/wiki/Europa_Business_Center

Eso twin towers Lučenec 22 podlaží

https://kyberia.sk/id/3185701

A toto bude mít 60 pater takže to bude ještě výraznější.

0 0
možnosti

Takový vztyčený prostředníček....

4 0
možnosti
RP

Zatím je to jen mediálně rozhlášený a tím hodně propařený záměr.

Lepší výstup bude až budou známy výsledky geologického průzkumu podlaží a na jejich základě bude navržena opravdu reálná stravba.

Každopádně Ostrava takové stavby velmi potřebuje, pomohou do Ostravy přilákat prestižní firmy a změnit imidž Ostravy jako špinavého hornického a hutnického města, ze kterého každý n utíká. A kromě toho čas neúprosně tiká a definitivní ukončení místního hornického a hlavně hutního průmyslu na ostravsku (hornický v Ostravě už spíš skončil) se neúprosně blíží. A je třeba přilákat jiný průmysl, aby v Ostravě bylo dost a dobrých pracovních příležitostí..

3 0
možnosti