Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 10. 12. 2019 18:02

Střelba v ostravské nemocnici

10:09

Policie zná jméno pachatele. Věří, že ho brzo dopadne, řekl novinářům ředitel krajské policie Tomáš Kužel. Potvrdil, že muž střílel z krátké ruční zbraně.

10:07

Podle informací iDNES.cz bylo v čekárně traumatologie zastřeleno pět lidí, šestý člověk zemřel po průstřelu hrudníku na operačním sále. Jeden člověk je po průstřelu hlavy a následné operaci v krtickém stavu. Dva pacienti jsou po operaci mimo ohrožení života. Šlo o šest mužů a tři ženy.

10:05

10:04

Policie pátrá po pachateli stříbrnošedého vozu Renault. 

10:04

ImageText

10:04

10:03

Nedaleká Báňská univerzita přijala bezpečnostní opatření. 
 „Vyhlásili jsme rozhlasem, ať jsou studenti a lidé obezřetní, upozornili jsme na podezřelou osobu, jak asi vypadá. U každého vstupu do budov jsou policisté a studenti a zaměstnanci, kteří jsou vevnitř zatím nejsou vpuštěni ven. Teď řešíme další opatření, jako zrušení výuky pro dnešní den. Budeme o tom informovat studenty například přes sociální sítě,“ uvedla pro iDNES Daniela Vedrová.

10:00

Pachatel střelby v ostravské nemocnici je na útěku, policie věří, že ho brzo dopadne. Zná jeho identitu i popis jeho auta, je zřejmě ozbrojen.

10:00

9:58

ImageText

9:55

9:58

Babiš věří, že policie případ vyřeší rychle. Nevidí důvod, pro svolání bezpečnostní rady státu.

9:53

9:52

Místa, kde se v ČR posiluje policejní dohled, určují jednotlivá krajská ředitelství, sdělilo policejní prezidium. Jde například o školy a nemocnice.

9:48

Podle informací MF DNES policisté v těchto chvílích evakuuje zaměstnance nemocnice. Ti nastupují do autobusů.

9:50

ImageText

9:49

9:34

Policie upravuje informace o zveřejněné fotografie podezřelého muže v červené bundě.

9:43

Policie posiluje dohled nad vybranými měkkými cíli po celé republice. Za měkké cíle jsou označována veřejně přístupná místa, na nichž by mohlo být najednou hodně lidí a která nejsou trvale chráněna. Jde například o letiště, nádraží, trhy, velká obchodní centra či veřejná shromáždění.

9:40