Policisté zasahují před Fakultní nemocnicí Ostrava. (10. prosince 2019)

Policisté zasahují před Fakultní nemocnicí Ostrava. (10. prosince 2019) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Nemocnice již otevřela i místo tragédie, stav postřelené zůstává kritický

  • 3
Fakultní nemocnice Ostrava otevřela ordinaci i čekárnu traumatologické ambulance v budově polikliniky, kde v úterý dvaačtyřicetiletý střelec zabil šest lidí a tři pacienty zranil. Stav nejvážněji zraněné ženy je stále kritický. Další dva zranění muži jsou mimo ohrožení života.

Na místě tragédie střelbu a krveprolití nic nepřipomíná. „Kondolenční knihu máme dole u vstupu. Před budovou polikliniky jsou pietní místa, kam lidé přicházejí zapalovat svíčky,“ uvedla mluvčí mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

V péči lékařů jsou v tuto chvíli dva lidé. V kritickém stavu zůstává žena, kterou útočník střelil do hlavy. Ve středu nemocnice oznámila, že se její zdravotní stav zhoršil. „A od včerejšího večera lze jeji stav nazvat jako velmi kritický,“ informovala ve čtvrtek ráno mluvčí. 

V nemocnici zůstává i jeden ze dvou zraněných mužů, ten není ohrožen na životě. Třetí ze zraněných byl ve čtvrtek lékaři propuštěn do domácí péče. 

Krajské zastupitelstvo ve čtvrtek ráno v mimořádném bodě schválilo bez diskuze finanční pomoc ve výši 100 tisíc pro rodiny obětí a 50 tisíc zraněným.

Muž z Opavska zahájil palbu z nelegálně držené zbraně bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance v úterý po 7. hodině. Střílel čekající pacienty z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku.

Pak budovu opustil a asi o tři hodiny později spáchal v Dehylově na Opavsku sebevraždu. Policie ve vyšetřování pokračuje, kriminalisté se například snaží zjistit vrahův motiv.

11. prosince 2019

10. prosince 2019

, ,