Diskuze

Postup hygieniků při řešení koronaviru na Karvinsku prověří policie

Ostravští hygienici budou musel obhájit svůj postup při řešení nákazy koronavirem na Karvinsku. Trestní oznámení pro šíření nakažlivé lidské nemoci z nedbalosti na ně podává ekologická organizace Greenpeace, podle níž nechali horníky na holičkách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Eko teroristé z Greenpiss

0 0
možnosti
Foto

A je zdá se po hysterii s druhou vlnou na severní Moravě. Uvidíme ráno v 9.00, jak se to ještě změní, ale nově nalezených už je jen kolem 30.R^

1 1
možnosti
Foto

Přesněji nárůst po odečtení vyléčených.

1 1
možnosti
IH

Chodili do práce s rýmou nebo ztrátou čichu.... V tom prachu by ztratil čich každý, rýma se nerovná Covid 19. Kýchám v těchto dnech, jako každý rok kvůli alergii. Nemám se jít udat Prymulovi?

3 0
možnosti
KH

Chodili do práce, když byla celá republika nařízeně "vypnutá". A teď se diví, že "já su haviř, kdo je vic!" na čínský virus neplatí.

0 3
možnosti

Co se pokusit na problém kouknout obecně. Protože ono se něco podobného může stát komukoli a to kdekoli.

1. Zajímalo by mě zda máme již po 3 měsících sepsané postupy kroků ,které mají proběhnout ve firmách od zjištění nákazy až po návrat do normálu. A to i s určením kdo co zavádí kdo kontroluje a kdo nese odpovědnost.

2. Chtěl bych vědět jak důkladně jsou školeny všechny okresní hygienické stanice. Jak mají nastavené pravomoci a jak jsou motivovány ke kontrolám atd.

3. Jak jsou firmy tlačeny či motivovány k dodržování konkrétních opatření.

Proč tyto otázky? To má totiž vliv na celý případ. Pokud máme přesně stanoveny postupy k opatřením, pak je velmi snadné aby je hygienici nakázali firmám dodržovat a v případě porušení, aby vymáhali pokuty.

Pokud stále nic není je celkem těžké hnát k zodpovědnosti někoho jen na základě BOZP , která je asi jediné o co se hygienici mohou opřít.

pokud máme přesní stanovy jak v tomto případě fungovat, pak i vedení firmy snadno zavede omezení a poručí svým zaměstnancům pod hrozbou 53 že ona opatření budou dodržovat.

Pokud nic není. Pak si nedovedu představit, že bych měl sám vymýšlet co zrovna asi nejvíce pomůže. Přeci jen uzavření provozu není oním opatřením. Možná jedině v extrému, kterému by měla předcházet nějaké měření a nařízení ze strany státních úřadů.

A ve finále pokud se podíváme i na samotné dělníky, tak jinak se budete tvářit k přesnému postupu, který vám nedá na vybranou. A jinak jen k takovému nic neříkajícímu vágnímu doporučení.

MÁME TEDY ONY PŘESNÉ POSTUPY JAK MÁ FIRMA V TOMTO PŘÍPADĚ FUNGOVAT?Zavření provozu pro mě není žádný postup.

5 0
možnosti
PN

A proč to má vymýšlet někdo jiný, než ta firma? Která zná sve prostředí ? Podmínky dané koronavirem známe.

1 0
možnosti
KD

Důlní těžba spadá pod určitého ministra, proč ten nezakročil? Vítal roušky na letišti, nebo celou situaci nezvládá? Ono řídit dvě ministerstva není asi lehké ani pro takového Supermana.

1 0
možnosti

Nemyslím si, že by měl ministr řešit každou firmu i když státní.

0 0
možnosti
Foto

Karviná a Frýdek měla být uzavřená oblast stejně jako Litovel a Uničov.

3 4
možnosti
Foto

Čtvrt milionu jejich obyvatel? Jsi v pořádku?Rv

2 1
možnosti
JP

Namiesto toho, aby ste riešili blbcov, ktorí odmietajú nosiť rúška a napriek tomu, že sú nakazení chodia žrať pívo, lebo bez neho neprežijú, tak namiesto toho idete buzerovať hygienikov... Koho budete riešiť o 2 týždne kvôli grilpárty na Karlovom moste na kilometrovom stole? Tak tomu sa vraví blbý národ...

1 2
možnosti
Foto

Tak až bych to neviděl. Nikoliv celý národ, ale jen určitý počet kverulantů.

0 0
možnosti
MK

Jo státní firma, ta se zavřít nedá.....

1 0
možnosti
Foto

A budou Greenpeace podávat žalobu na švédskou vládu? Pokud ne, jde o pokrytectví.

4 6
možnosti
MK

Český zákon platí ve Švédsku?

Ale klidně to tam za ně podejte, jen aby si pro vás někdo nepřijel s majáčkem....

3 0
možnosti
JH

J38a75n 20H12r10u97b77e14š

1. 7. 2020 15:24

Je to zelené a není to zkažený bůček - co to je?

0 0
možnosti
MK

Párky z Kostelce.

3 1
možnosti