Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - Soudce, soud, kladívko | foto: Profimedia.cz

Je to lež, bránil se u soudu muž. Dostal pět let za znásilnění nevlastní dcery

  • 2
Krajský soud v Ostravě udělil Květoslavovi Ciompovi z Frýdku-Místku pětiletý trest za ohrožování mravní výchovy mládeže, znásilnění a vydírání nevlastní dcery. "Je to lež," tvrdil při výslechu. Podle něj jde o komplot matky a dcery, protože chtěl zpět peníze, které družce půjčil.

Mělo to být údajně 170 tisíc, které žena potřebovala na vyrovnání dluhů. Když chtěl Ciompa peníze zpátky, údajně se proti němu matka s dcerou spikly.

Muž podle obžaloby před pěti lety tehdy sedmnáctiletou dívku často osahával. Jednou dokonce dívce sundal kalhoty i spodní prádlo a nutil ji k sexu. Po několika minutách ale všeho nechal.

Podle obžaloby Ciompa pak dívce opakovaně vyhrožoval, že pokud něco řekne, přestane ji podporovat ve studiu a i s matkou ji vyhodí z bytu.

"Ve strachu pak poškozená opravdu mlčela až do listopadu 2008," řekla žalobkyně už dříve s tím, že dívka se s útokem do dneška po psychické stránce nevyrovnala.

"Trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Má chronické deprese, poruchu spánku i soustředění. Trpí úzkostmi a panickými stavy," uvedla.

,