Diskuze

Za vraždu v kostele v Bašce půjde obviněný do vazby, hrozí mu až dvacet let

Dvacetiletý muž, jehož policie v pátek obvinila z vraždy osmnáctiletého mladíka v kostele v Bašce na Frýdecko-Místecku, bude stíhán vazebně. Rozhodl o tom Okresní soud ve Frýdku-Místku. ČTK to řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Muži hrozí až dvacet let vězení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč se dějí tyhle zvěrstva čím dál častěji? Protože zrušili trest smrti!

0 1
možnosti

Proč se dějí tyhle zvěrstva čím dál častěji? Protože zrušili trest smrti!

0 0
možnosti

Trošku z jiného úhlu - byť jsou to oba právně dospělé osoby, jako matka to vnímám tak, že mně z neznámého důvodu napadlo, úmyslně, zdá se, tedy nikoliv v afektu, jedno děcko druhé a usmrtilo jej. Toto je věk studentů na středních školách a velká část jich je ještě velmi nevyzrálých a emočně nestabilních.

Je mi to velmi líto a je to velmi smutné. Kvůli věku jsem však překvapena, pokud by šlo o horní hranici trestu, tedy 20let, v kontextu toho, jaké tresty ukládáme za brutální vraždy, násobné vraždy, atd, velmi dospělým lidem.

Níže uvádí pán Řehounek, že by to hodnotil trestem smrti, případně doživotním, protože zabit byl velmi mladý člověk. Já bych tedy hodnotila v nižších sazbách, protože vraždil velmi mladý člověk.

Pouze úhel pohledu k výši trestu. V žádném případě schvalování či omluva.

Mimochodem, ví někdo, jak dopadl ten Kramný, zda byl bez otázek usvědčen, jaký má trest a zda ještě sedí? Mohla bych googlit, ale pokud někdo víte...

1 5
možnosti

Nesouhlasím s vámi. O vašem úhlu pohledu by se dalo uvažovat, kdyby šlo o vraždu v afektu, náhlé situaci, vzájemné rvačce. Ale jestli vrah přijel autem, dovezl si nůž, zaparkoval, vzal nůž a šel dovnitř (viz zprávy z kamer), pak nenacházím omluvu. Je tam chladnokrevnost nebo duševní porucha.

6 0
možnosti
Foto

Úkladná vražda mladého člověka, hodně mladého člověka.

Opravdu nevím, proč by neměl být vrah popraven.

Doživotí mi přijde jako naprosté minimum.

23 9
možnosti

Protože u nás není trest smrti a i kdyby ho zavedli, což z mnoha důvodů nepůjde tak snadno (prakticky vůbec), tak se stejně už čin stal v době, kdy trest smrit ještě nebyl?

0 0
možnosti
Foto

Takže vyřizování účtů. Co asi může vést 20 letého kluka, aby plánovitě zavraždil 18 letého? :-/ Snad jedině holka, nic jinýho mě nenapadá.

22 0
možnosti

A20d43a55m 41B37e31c26h35n95ý

3. 12. 2022 19:53

Tak to je opravdu důvod jak noha... na světě je 3.5 miliardy holek, v Česku 5 milionu a někoho zavraždit kvůli jedné jediné?

8 5
možnosti