Místo nehody mezi osobním vozem a mužem na koloběžce v Doubravě na Karvinsku. | foto: Policie ČR

Koloběžkář jel v noci v tmavém oblečení, na úzké silnici ho smetlo auto

  • 26
Takřka neviditelný byl muž na koloběžce, když jel v noci po místní komunikaci v Doubravě na Karvinsku. Na svou nedbalost doplatil, protože ho srazilo auto a koloběžkář skončil v nemocnici. Policie upozorňuje, že lidé musí pamatovat na reflexní prvky, a to zvláště pokud se pohybují mimo osvětlené lokality.

Nehoda se stala ve čtvrtek okolo dvaadvacáté hodiny poblíž areálu Dinoparku. Podle informací iDNES.cz 38letý muž na koloběžce projížděl po místní silnici, která není osvětlená, přičemž zastavil u krajnice a chtěl si nutně odskočit.

Místo nehody mezi osobním vozem a mužem na koloběžce v Doubravě na Karvinsku.

Jenže stejným místem zrovna projíždělo vozidlo BMW 320i s 23letým řidičem.

„Muž s koloběžkou byl celý v černém oblečení, i jeho koloběžka má tmavou barvu. Zřejmě proto ho řidič vozidla u krajnice neviděl,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Při střetu byl koloběžkář odhozen do příkopu a utrpěl zranění, jehož léčení potrvá déle než šest týdnů. 

„Orientační dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní. Vzhledem k předpokládané délce léčení chodce si další vyšetřování převzala služba kriminální policie,“ dodala policejní mluvčí.

Současně upozornila, že tma v tomto období bývá už poměrně brzy, stejně tak i déle ráno. „Reflexní prvky jsou proto nutností,“ konstatovala.