Diskuze

Do ostravské zoo by mohly vozit návštěvníky doubledeckery i vlaky

Zoologická zahrada v Ostravě se chlubí rekordní návštěvností. Má ale problém s parkováním. Řada motoristů si stěžuje, že o slunečných víkendech a svátcích, kdy se do zoo hrnou davy lidí, nemají kde odstavit svá vozidla. Město proto plánuje, že zavede i další způsoby dopravy do areálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako vlak by tam mohlo jezdit to vítkovické metro. I Ostraváci by pak mohli říct: jedeme do ZOO metrem.

Koukám na mapu a ono by bylo možné zajet na kole do ZOO i po bývalé železniční/tramvajové trati ze sídliště Šumbark přes Petřvald do Michálkovic, kdyby na to místě náspu postavili cyklostezku.

1 0
možnosti

Vlak je zajímavý nápad. Zastávku stačí vyrobit jen jednu u ZOO a další vchod snad taky není třeba, vždyť je to "za rohem" od dolního parkoviště. Jen ta souprava by měla být oboustranná. Vyjede z hlaváku zastaví na Stodolní a na Středu, pak si trochu couvne a odbočí k ZOO , kde si taky couvne na poslední kolej. Stačí minimum nákladů a trochu logistiky.

3 0
možnosti

Teda vlakem do ZOO to se mi zamlouvá, to má hlavu i patu. Třeba kyvadlová doprava z hlavního nádraží až do Těšína. Mnohem lepší varianta než populistická lanovka.

1 0
možnosti

Doporučuji vypravovat vlaky do ZOO z mošnovského letiště. Takové spojení nikdo u nás nemá a Ostrava bude opět zaslouženě v centru pozornosti! Jupííí!

1 0
možnosti
Foto

Ono se řekne, nechte auto doma, ale když to má člověk dále, tak je to cestování na několik hodin.

0 0
možnosti

Poschoďové autobusy bych uvítal v Praze na linkách 100, 119, 125.

0 0
možnosti

Ale co musím Ostravě uznat, byli jsme tam v loni v létě a všude v okolí ZOO byla Městská policie a vše organizovala naprosto na jedničku. R^.

4 0
možnosti