V budově, která bude svým tvarem připomínat obří čtyřlístek, najdou podmínky k...

V budově, která bude svým tvarem připomínat obří čtyřlístek, najdou podmínky k práci tisíce lidí. | foto: Vizualizace Contera

Organica na Karolině umožní práci tisícům lidí, přestěhuje se tam i Tieto

  • 21
Zatím je mezi Trojhalím a obchodním centrem na Nové Karolině v centru Ostravy prázdná plocha. Před rokem ale pozemek přezdívaný Trojzubec koupila od města společnost Contera, která tam brzy začne stavět moderní kancelářskou budovu Organica. Svým tvarem připomíná obří čtyřlístek.

„Budova bude šetrná k životnímu prostředí. Má mít dvě podzemní patra s 317 parkovacími místy včetně nabíjecích stanic pro elektromobily a šest nadzemních podlaží, přičemž nahoře bude otevřená terasa se zelení a relaxační zónou,“ popsal novostavbu Martin Budina, projektový ředitel Contery.

Hotová stavba za zhruba 1,5 miliardy korun nabídne už v roce 2023 k pronájmu přes 23 tisíce metrů čtverečních kancelářských a obchodních prostor. 

Pracovní místa tam najdou až 3,5 tisíce lidí. Nejen v kancelářích a obchodech, ale také třeba v restauraci s kavárnou.

Přesto, že do země stavbaři ještě nekopli, více než polovinu budovy již vlastník pronajal.

„Majoritním uživatelem bude společnost TietoEVRY, významný dodavatel IT služeb a softwaru, který k nám přestěhuje svou českou centrálu,“ řekl výkonný ředitel Contery Dušan Kastl s tím, že celá stavba má být hotová nejpozději do konce září 2023.

„Nepochybuji, že Contera termíny dodrží. Máme s ní dobré zkušenosti z jiných projektů, třeba v průmyslové zóně Hrušov,“ podotkl primátor Ostravy Tomáš Macura.

V lokalitě dříve stály důl a koksovna Karolina. Dnes tam je nová čtvrť s obchody, byty i kancelářemi.