Takže ožralost a zdrogovanost jsou pro policii a soudy v ČR polehčujicí okolnosti. To je strašné. Mají ho soudit za vraždu a pokus o vraždu a dostat měl doživotí

MP

Trestný čin "Opilství" by se měl zrušit.

Člověk je odpovědný sám za sebe (čest výjimkám), tudíž když se ožere a zfetuje do nepříčetna, je to pořád jeho volba. Takže by se neměla odejímat zodpovědnost v takovém stavu, pokud se do něj dobrovolně dostal

ZW

Chcete někoho zamordovat? Tak to je třeba se nejprve opít a zfetovat, dostanete poloviční sazbu...

TT

Ale musíte se dostat do stavu, kdy už ani nevíte co děláte - a pak si zase nevzpomenete, že jste chtěl někoho zabít.

HZ

Nebudu nijak řešit národnost, ale to, že někdo spáchá zločin pod vlivem omamných látek, které si vzal dobrovolně sám, je bráno jako polehčující okolnost, je naprosto šílené. Takže, když někdo zaviní vážnou dopravní nehodu poté, co se opil, jak prase, tak mu dáme podmínku?

Z vraždy a pokusu o vraždu matky a otce pod vlivem drog a alkoholu se stal trestný čin opilství. Takže drogy a alkohol jsou výrazné polehčující okolnosti????

ZW

Trestní zákoník ČÁST DRUHÁ HLAVA X, Díl 6, § 360 Opilství

(1) Kdo se požitím nebo aplikací návykové látky přivede, byť i z nedbalosti, do stavu nepříčetnosti, v němž se dopustí činu jinak trestného, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let; dopustí-li se však činu jinak trestného, na který zákon stanoví trest mírnější, bude potrestán tímto trestem mírnějším.

(2) Ustanovení odstavce 1, jakož i § 26 se neužije, přivedl-li se pachatel do stavu nepříčetnosti v úmyslu spáchat trestný čin, nebo spáchal trestný čin z nedbalosti, která spočívá v tom, že se přivedl do stavu nepříčetnosti.

JK

Opilství , chudák se sám při činu zranil, zdravotní pojišťovna se vzdala finanční náhrady. Tak ještě , abychom založili sbírku , aby měl do začátku, až ho a podmínku pustí po třech letech. Vždyť je to Ukrajinec a těm se pomáhat musí.

Foto

I82g11o38r 58H36r69u67b78e18c

14. 5. 2024 10:55

Předat ukrajinským úřadům... na frontě v trestním oddílu se mu jeho "talent" bude hodit