Zloději si nacpali do tašek a batohů zboží za 36 tisíc korun.

Zloději si nacpali do tašek a batohů zboží za 36 tisíc korun. | foto: Policie ČR

Policie dopadla zloděje, kteří vzali útokem drogerii v supermarketu

  • 13
Policisté z Olomoucka dopadli po více než šesti týdnech skupinu zlodějů, která vyrazila krást ve velkém do jednoho z tamních supermarketů. K dopadení přispěla veřejnost, od které na konci minulého týdne policisté získali klíčové informace díky zveřejněnému kamerovému záznamu.

Trojice mladíků společně s mladou ženou doprovázenou malým dítětem vyrazila do supermarketu ve Šternberku 7. července před devátou večer. Jak se ukázalo, šlo jim o to, naplnit si co nejrychleji batohy a tašky co největším množstvím zboží. Nakonec ho bylo celkem za 36 tisíc korun. Poté se jim podařilo z obchodu zmizet.

Policisté po skupince dlouho pátrali marně, minulý týden ve čtvrtek proto požádali o pomoc i veřejnost a současně zveřejnili záznam z bezpečnostní kamery. Záhy se dostali zlodějům na stopu.

„Na základě uveřejněné výzvy a sdílení na sociálních sítích jsme získali od občanů řadu informací a poznatků, které vedly ke ztotožnění osob. Jedná se o tři mladistvé muže a dospělou ženu z Olomoucka. V současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.