Diskuze

Nadšenci chtějí zachránit staré nádražní budovy mezi Olomoucí a Krnovem

Aktivistům a památkářům se nelíbí plán Správy železnic na zbourání a přestavbu historických nádraží na trati Olomouc–Krnov. Většina obcí je ale ráda, že ze zchátralých budov vzniknou moderní zastávky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Bourat umí kazdý. Ale neco zachránit ci zachovat - to uz bohuzel ne. ;-(

0 0
možnosti

J11a77n 61Č90e46k34a74l

15. 12. 2020 17:10

Hláska a čekárna jsou dvě různé věci... A obecně - není to jen o rovnici náklady na demolici vs. náklady na udržení, ty zachované velké budovy musí někdo vytápět, udržovat... Neříkám, že se má bezhlavě bourat, ale řešením není ani držet všechno v maximální veliksoti jen protože má k tomu místu pár jedinců sentimentální vzpomínky...

0 0
možnosti
MB

Ostatní nádražní budovy neznám, ale je dobře, že Hrubou Vodu někdo koupil a opraví.

0 0
možnosti
VN

Ať to SŽ nebourá, ale ekoteroristům z Duhy ty polorozpadlé budovy věnuje za symbolickou korunu. A ať si ty budovy opraví a sami provozují. Ať se hoši předvedou, jestli něco opravdu umí a dokáží..

Jinak zánik těchto budov je zcela přirozený a neodvratný. Ještě nějakých 40 let zpět byly nádražní budovy přecpány zaměstnanci , dnes v nich nepracuje takřka nikdo. Dříve v nich byly byty pro železničáře, dnes když u železnice pracuje minimum osob a ty byty byly často velice primitivní i bez splachovacího záchodu a se studnou na dvoře o ně dlouhodobě také nikdo nejeví zájem. Hodně nádražních budov stojí na samotách mimo obec a plně se na nich podepsal zub času a podúdržba posledních 70 let. Co se tedy s nimi ??

3 5
možnosti
JR

Souhlasil bych s ostatníma, ale Hrubá Voda je opravdový secesní skvost.

0 0
možnosti
MP

Nebořit, opravit. Železnice patří do krajiny podobně jako zemědělství. A zemědělství se dotuje m.j. z důvodů "ochrany krajiny". Drážní stavby přežily 40 let komunismu, ale dorazila je až péče "řádného hospodáře" za dalších 30 let vlády SŽDCbotů na železnici.

1 5
možnosti
Foto

Opravit, a za čí peníze a pro koho?;-)

1 0
možnosti