(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Ty debile jeden! křičel cyklista na řidiče autobusu a rozbil mu zrcátko

  • 26
K nahlášené dopravní nehodě vyjížděli ve středu policisté v Prostějově, záhy se ale ukázalo, že poškozené zpětné zrcátko autobusu je dílem rozzuřeného cyklisty, který ho rozbil rukou. Proč to udělal není jasné, z místa totiž ujel.

Policisté vyjeli k autobusové zastávce ve Sportovní ulici ve středu před osmnáctou hodinou.

„Podle oznámení zde mělo dojít ke kolizi mezi cyklistou a zpětným zrcátkem autobusu městské hromadné dopravy. Jeho šestapadesátiletý řidič ale policistům řekl, že než autobus vyjel ze zastávky, objížděl ho cyklista a když byl na jeho úrovni, zlostně na něj zavolal: ‚Ty debile jeden‘, a poté udeřil rukou do zrcátka,“ uvedl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Po rozbití zrcátka pak cyklista z místa ujel. Proč byl tak agresivní, není jasné.

Podle popisu mu nejspíš nebylo víc než čtyřicet let, na sobě měl tmavou bundu, džíny a tmavý kulich. Dění na zastávce potvrdila také svědkyně.

Policisté případ řeší jako podezření z přestupku proti majetku, za který hrozí pokuta až 50 tisíc korun. „Okolnosti události policisté nadále vyšetřují,“ doplnil Kořínek.

Řidiči autobusu se v uplynulých letech stali terčem agrese několikrát, například v dubnu 2015 na jednoho zaútočila v Olomouci žena, která neunesla vykázání poté, co nastoupila opilá, bez jízdenky a se psem bez náhubku. V listopadu 2012 zase na Jesenicku zaútočil muž, kterého řidič odmítl svézt kvůli opilosti a špinavému oblečení.