ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Žena prodávala léky na předpis, policii vydala pět tisíc tablet

  • 0
Přerovští policisté zadrželi padesátiletou ženu, která je podezřelá z několikaletého nelegálního prodeje léků na předpis. Podle kriminalistů se jednalo o léky proti bolesti, na spaní a na další zdravotní problémy.

Podle kriminalistů žena zásobila léky od roku 2018 téměř tři desítky lidí z celé republiky prostřednictvím různých stránek na internetu.

„Žena byla zadržena v malé obci na Kroměřížsku, k trestné činnosti se doznala,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Policisté ji obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jí hrozí až desetileté vězení.

Podle policistů obviněná léky na předpis prodávala až do svého zadržení. „Šlo například o Zolpinox, Rivotril, Diazepam či Codein. S odběrateli z Přerovska, ale i jiných míst republiky, se domlouvala prostřednictvím elektronické komunikace nebo po telefonu,“ přiblížila Zajícová.

„Zaplacené zboží pak předala přepravci k doručení zákazníkům nebo obchodní transakce proběhla osobně v okolí místa jejího bydliště,“ uvedla policejní mluvčí.

Za uvedené období podle kriminalistů prodávala léky v různém množství téměř třem desítkám lidí.

„Jednomu z odběratelů prodala například devět kusů balení léku Rivotril za částku 18 000 korun. Celkově prodala léky za necelých 160 000 korun, ze kterých měla čistý zisk okolo 80 000 korun. Léky, které nabízela k prodeji, získávala od různých dodavatelů z celé České republiky,“ dodala mluvčí.

Po zadržení žena policistům vydala 69 druhů léků v množství více než pět tisíc tablet, které měla doma.

„Po zadokumentování celého případu byla žena propuštěna, stíhána bude na svobodě,“ doplnila mluvčí.

,