Zloděj se v Přerově proboural zdí do garáže. Patrně kvůli odnesení větších věcí se nespokojil s malým otvorem, ale zboural polovinu stěny. | foto: Policie ČR

Zloděj se do garáže prokopal zadní stěnou, zbyla z ní sotva polovina

  • 13
Nemilé překvapení čekalo na majitele garáže z Přerova, který do objektu vstoupil asi po třech měsících. Nejenže uvnitř nebyla žádná z uskladněných věcí, ale rovněž chyběl velký kus zadní zdi.

Oznámení o návštěvě zloděje, který způsobil nemalou škodu, přijali policisté v úterý.

„Zatím neznámý pachatel vykradl garáž v Tovačovské ulici někdy v době od poloviny února. Aby se dostal dovnitř, vyboural zadní stěnu a skrz vzniklý otvor odnesl všechny věci, které se uvnitř nacházely,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Majitel přišel nejen o drobné nářadí nebo startovací kabely, ale zmizely i disky s pneumatikami, dámské elektrokolo a pánské trekingové kolo. Zloděj si odnesl dokonce i pracovní stůl.

Právě kvůli rozměrnějším věcem se zloděj zřejmě nespokojil s malým otvorem ve zdi, ale investoval do bourání nemalé úsilí.

„Hodnota ukradených věcí byla vyčíslena na 109 tisíc korun, škoda na poničené zdi na dalších deset tisíc. Případ policisté vyšetřují jako trestné činy krádež a poškození cizí věci,“ nastínila Zajícová.

Podobné případy jsou v regionu spíše výjimkou, ale dochází k nim. Bohatý na ně byl ale rok 2015, kdy se například hned dva udály v Prostějově.

Nejdříve se v červnu zloděj proboural skrz zeď do zlatnictví, kde ukradl zboží za zhruba půl milionu korun. V září se pak další pachatel tímto způsobem dostal z opuštěného domu do tamního obchodu.

Ve stejném roce navíc totožnou situaci hned dvakrát za jeden den zažil majitel trafiky v Mohelnici. Zloděj se dovnitř proboural nejprve v noci a ukradl cigarety za zhruba 13 tisíc korun. Majitel dalšího dne díru opravil, jenže ještě vlhkým zdivem se ve večerních hodinách zloděj dovnitř dostal znovu a opět si přivlastnil cigarety za několik tisíc.