V rekonstruované laser aréně v Přerově se při výbuchu zranili dva lidé. (20. června 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Při explozi v opravované laser aréně v Přerově se popálili dva lidé

  • 1
Všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku vyrazily po poledni do Přerova. V rekonstruované laser aréně se při výbuchu zranili dva lidé. Na místě zasahovali policejní a hasičští vyšetřovatelé.

„Informaci o události jsme dostali od záchranné služby kolem půl jedné. Při rekonstrukci laser arény v Přerově se zranili dva lidí. Svařovali nějakou nádobu od oleje a ta explodovala,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Libor Hejtman. 

Pracovníci utrpěli popáleniny. Ošetřili je záchranáři a transportovali do nemocnice. Na místě zasahovala letecká záchranná služba a lékařská posádka z Přerova. 

„Ošetřili jsme dva popálené muže, jednoho mladšího věku, druhého středního. Mladý muž měl popáleniny horních končetin a úraz hlavy. Pozemní posádka ho transportovala do nemocnice Ostrava- Poruba na popáleninové centrum. 

Muž středního věku měl popáleniny hrudníku, břicha, horních končetin zhruba do padesáti procent rozsahu těla. Byl ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Toho na stejné oddělení transportoval vrtulník,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová. 

Hasiči provádí důkladnou kontrolu termokamerami. „V prostorách je nebezpečí skrytého hoření,“ uvedli na svém Twitteru. 

Policisté jsou na místě a okolnosti události vyšetřují. Bližší informace podle Hejtmana budou mít v pondělí.