ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Archiv MF DNES

Senior zavolal policii na vlastní manželku, v opilosti ničila vybavení domu

  • 2
Svou o 17 let mladší manželku, která se opíjela, nedokázal zpacifikovat třiasedmdesátiletý muž ze Šumperska. Ze života mu dělala peklo, a muž často volal policii. Ta nyní ženě na deset dní zakázala přístup do domu.

Kvůli problémům s šestapadesátiletou manželkou volal muž policii už v sobotu v podvečerních hodinách.

„Nejednalo se o první incident, který si vyžádal přítomnost policie. Žena se často oddává alkoholu a pak s ní nebyla rozumná domluva. Tentokrát, když muž přijel z práce, mimo jiné zjistil, že má před domem vyházené oblečení,“ popsal situaci mluvčí policie František Kořínek.

Hlídka ženu uklidnila a odjela. Po necelých 45 minutách však muž volal znovu, protože namol opilá žena začala ničit vybavení domu. Tentokrát už ji muži zákona zajistili, a když nadýchala 2,23 promile alkoholu, odvezli ji na záchytku.

Následující den odpoledne ovšem senior na tísňovou linku volal potřetí a stěžoval si, že žena opět ničí společné vybavení domu. Strážci zákona ženu opět zadrželi a převezli ji do cely. 

„V zájmu ochrany ohrožené osoby a veřejného pořádku byla žena před propuštěním na dobu deseti dní vykázána ze společné domácnosti,“ dodal mluvčí policie.

Žena se dopustila přestupků proti občanskému soužití. Hrozí jí pokuta až do výše 20 tisíc korun.