Hlídka přistihla v autě opilou řidičku, následně s vozem vyjel ještě opilejší spolujezdec a naboural. Policisté pak uvnitř našli mimo jiné lahve s pivem. | foto: Policie ČR

Opilou řidičku po policejní kontrole vystřídal ještě opilejší spolujezdec. A boural

  • 15
Dvakrát během jediné hodiny museli šumperští policisté řešit porušování předpisů osádkou stejného auta. Poté, co ukončili jízdu řidičky posilněné alkoholem, si totiž za volant sedl ještě opilejší spolujezdec, který vzápětí naboural.

Škodu Felicia se rozhodla v Šumperku hlídka zastavit hodinu po čtvrteční půlnoci poté, co vůz vyjel z čerpací stanice.

„Po kontrole dokladů vyzvala devětadvacetiletou řidičku k orientační dechové zkoušce na alkohol a přístroj jí naměřil hodnotu 1,33 promile. Policisté proto ženě zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ovšem už za pouhých třicet minut policisté řešili dění kolem stejného vozu znovu, tentokrát v sousedních Vikýřovicích. Na auto narazila jiná hlídka záhy poté, co s ním havaroval čtyřicetiletý šofér.

„S vozem najel na ochranný ostrůvek přechodu pro chodce, kde prorazil přední kolo. Poté vjel do protisměru a najel na vyvýšený obrubník. Na voze tak způsobil škodu vyčíslenou na pět tisíc korun,“ shrnula Neubauerová.

Ukázalo se, že šlo o muže, který se předchozího setkání s policií zúčastnil jako spolujezdec a za volant si rozhodně sednout nesměl. Nadýchal totiž 1,83 promile a navrch měl ještě pozitivní test na marihuanu a pervitin.

„Před umístěním do cely se muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči a nyní je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci,“ uzavřela policejní mluvčí.