V Olomouci vjel žák autoškoly na přejezd v době, kdy k němu přijížděl vlak. Při...

V Olomouci vjel žák autoškoly na přejezd v době, kdy k němu přijížděl vlak. Při následné srážce se nikdo nezranil. | foto: Policie ČR

Žák autoškoly vjel na přejezd před přijíždějící vlak, ten do auta narazil

  • 79
Srážku osobního vlaku s vozem autoškoly vyšetřují policisté z Olomouce. Auto vjelo na přejezd vybavený výstražnou signalizací, která podle dosavadních informací fungovala.

Nehoda se stala na přejezdu v olomoucké ulici Na Vozovce v úterý dvacet minut před polednem.

„Osobní vlak jedoucí z Olomouce do Senice na Hané se střetl s osobním autem. Nikdo nebyl zraněn, škoda na vlaku je předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun a na autě na sto tisíc. Na trati musel být omezen provoz do třinácti hodin,“ shrnul mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Auto řídil žák autoškoly, dechové zkoušky vyloučily jízdu pod vlivem alkoholu u obou účastníků nehody,“ doplnila olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle informací Drážní inspekce z místa zabezpečovací zařízení v době nehody fungovalo, okolnosti nehody nicméně policisté nadále vyšetřují.

Zatím není jasné, zda případnou vinu za vjetí na přejezd ponese instruktor, samotný žák nebo oba. Při nehodách v rámci výcviku totiž záleží na konkrétní situaci.

V regionu nešlo letos o první nehodu autoškoly, v polovině června havarovala v prostějovské čtvrti Vrahovice žačka, která nezvládla jízdu na motorce a narazila do stromu. Instruktor příliš zasáhnout nemohl, neboť kvůli současným pravidlům pro výcvik jel na druhém stroji.