Řidič ujel po dálnici D35 a silnici I/44 celkem 16 kilometrů v protisměru, při snaze ujet policii pak naboural v křižovatce na konci Mohelnice do směrových sloupků. | foto: Policie ČR

Řidič ujel na dálnici v protisměru 13 kilometrů, skončil na psychiatrii

  • 1
Policisté ze Šumperska v neděli pronásledovali řidiče, který jel po dálnici v protisměru. Po D35 takto urazil třináct kilometrů a na výzvu policistů odmítal zastavit, jeho jízdu ukončila až nehoda.

Hlášení o Fordu Focus, který na dálnici ohrožuje další auta a míří k Mohelnici, přijali policisté v neděli před šestou hodinou.

„Čtyřicetiletý řidič vjel do protisměru pravděpodobně přes sjezd u obce Nasobůrky. Pokračoval až do Mohelnice, kde z D35 jel dál po navazující silnici I/44 směrem k obci Libivá, a to stále v protisměru, přičemž od nadjezdu v Třebovské ulici byl pronásledován policisty,“ popsala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Muž tak nakonec celkově ujel protisměrem zhruba patnáct kilometrů - třináct na dálnici a dva na silnici první třídy. Jeho jízda skončila, když se na konci města pokusil odbočit do Zábřežské ulice, manévr nezvládl a narazil do tří směrových sloupků.

Řidič ujížděl policii

„Dechová zkouška i test na drogy měly negativní výsledek, při komunikaci s policisty však muž působil zmateně. Proto byl převezen k lékařskému vyšetření, a poté na základě rozhodnutí lékaře přeposlán ke zkoumání zdravotního stavu na psychiatrické oddělení olomoucké fakultní nemocnice,“ shrnula Vybíhalová.

Mužovu jízdu protisměrem nyní policisté vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, za který mu případně hrozí zákaz řízení a také pobyt ve vězení v délce šesti měsíců až pěti let. Důležitou roli ale u soudu může hrát znalecké posouzení jeho psychického stavu v době jízdy.

Řidič najel na D35 špatně zřejmě u Nasobůrek, poté ujel 13 kilometrů v protisměru dálnice a další dva na navazující silnici. Havaroval na křižovatce na konci Mohelnice.

Řidič najel na D35 špatně zřejmě u Nasobůrek, poté ujel 13 kilometrů v protisměru dálnice a další dva na navazující silnici. Havaroval na křižovatce na konci Mohelnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz