Na akci, kterou provede moderátor Petr Král, se o víkendu představí šedesát vystavovatelů včetně předních českých restaurací a bister. Degustační menu tentokrát pořadatelé připravili pro široké spektrum strávníků.
Kuchaři nabídnou například pokrmy z asijské kuchyně, pečené pštrosy, raw a vegetariánské speciality nebo sushi. Milovníci tradičnějších jídel si zase budou moci dát steaky, hamburgery a další hovězí speciality. Kromě exotických i tuzemských dezertů budou hostům k dispozici také nejrůznější nápoje, od piva a vína až po kávu, ovocné džusy a destiláty.
Pátý ročník festivalu, který v minulých letech navštívilo až deset tisíc lidí, se uskuteční v olomouckém Rozáriu v areálu Výstaviště Flora. Nebude chybět hudební doprovod, piknikové posezení nebo například dětské hřiště.
„Věříme, že nám bude počasí přát a lidé si tento svátek jídla a chutí užijí naplno se vším, co k tomu patří. Jako každý rok, máme i letos připravený zajímavý program na pódiu, které bude tentokrát umístěno mezi vodními prvky areálu,“ uvedl organizátor festivalu Pavel Vysloužil.
Při vstupu vybaví festivalový personál hosty platebním čipem, na nějž si mohou převést vlastní peníze. Zbylý kredit lidé při odchodu neztratí, ale budou jej moci vyměnit zpět na peníze.