Diskuze

Polský nákupní ráj ještě zlevnil, Češi jezdí pro jídlo, benzin ale i k veterináři

Lidé z česko-polského pohraničí na Jesenicku, kteří většinou berou mzdy hluboko pod celorepublikovým průměrem, rádi využívají možnosti levnějších nákupů v Polsku. Především potraviny, ale třeba i pohonné hmoty tam totiž stojí výrazně méně. Teď je rozdíl ještě větší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

No fronty tam jsou u klasicke kasy s prodavackou. U elektronickych je prazdno. Ja mam v polsku i cestou nakoupeno za hodinu.

Clovek tam nesmi jet v patek. Idelani streda k veceru. To je tam klid i u benzinky.

0 0
možnosti

Co udělala nová vlàda pro nás? Nabírá náměstky. Vytváří místa pro trafinkanty a zdražuje. Ubožáci

1 2
možnosti
ON

„Nemohla jsem tušit, že na ně dají velkou slevu dřív. Poláci nám je vykoupili,“ pokrčí rameny Krčová. Ta paní Krčová nebude z nejchytřejších, když dokáže vypustit z úst tak nehoráznou blbost.

0 0
možnosti
Foto

V Polsku se přidává státním zaměstnanců, i zaměstnancům v soukromém sektoru daleko opatrněji. Co je také vyšší plat platný, když všechno zdražuje a navíc firmy zavírají.

0 0
možnosti
Foto

My pojedeme z Prahy do polské IKEA pro koženou sedačku. U nás 55k, tam 35.

2 2
možnosti
Foto

P85e37t86r 25Č48i54h90á85k

5. 2. 2022 19:48

Podobnou chybu jsem udělal před 4 lety, sedačka vydržela rok a skvěle se trhala a vylezala péra. No Polsko fakt ne. Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné polské věci.

1 2
možnosti
AS

Jo taky radeji pujdu k lekari v cr nez k veterinari v polsku.

2 0
možnosti
PR

P31e14t16r 58R39o19v30n54ý

4. 2. 2022 19:24

No to mají polští hasiči, policajti, sestřičky, atd jistě velkou radost, že se díky nulové DPH nevybere na daních dost peněz na to, aby dostali přidáno.

Teda leda že by to Kaczynski vyřešil tak, že dá příkaz, aby jejich národní banka natiskla dalších pár milirad zlotych. Konec konců on na budoucnost Polska myslet nemusí. Při jeho věku mu nehrozí, že by tu sekeru co dělá, musel taky jednou sám zaplatit.

2 0
možnosti
RF

Nulová DPH je jen na některé potraviny...cizinci, kteří půl roku do Polska budou přijíždět na nákupy, tak zcela jistě nakoupí i zboží, které DPH má. Stejně tak to bude i s benzínem a naftou... prodají větší objem a peníze se do kasy vrátí. Když jsem se vracela z Bytomi, tak před Goryczkami u pumpy stála dlouhá řada kamiónů s českou espézetkou... každý z nich hravě vezme 500 až 1 000 litrů. Těch 9 kč na litru je pro české firmy obří lákadlo.

0 0
možnosti

;-D;-D no chlubit se do novin tím, že jezdí nakupovat do země, kde si pletou sůl na silnici a potravinářskou, maso a separát, maso, které má jít na jatka a které má jít do kafilérky či rostlinný a živočišný tuk, to může je opravdový masochista.

2 4
možnosti
HP

Přesně tak, všude samý jedy a separáty a odpad. :-) Děláte těmi svými bludy dobrou práci Škopku, aspoň tam budu potkávat co nejméně Čechů. :-)

2 1
možnosti
JF

Tak už někdo vzbuďte pana Fialu, co před volbami sliboval, jak zatočí s Babišovou drahotou.

16 3
možnosti
AK

p.Feifar,pamatujete si na Nečasovu síťovku,tak ta byla ještě hodně plná proti tomu,co nám předvádí p.Fiala,tak že ta Fialova síťovka bude ještě hubenější.

0 0
možnosti
SC

Biedronka neni polsky retezec (patri skupine Jeronimo Martins).

Koncem ledna obchodnici zvysili ceny pak 1. unora vlada zavedla 0% DPH.

1 0
možnosti