Hlavní hvězdou letošního Mohelnického dostavníku je finalista druhého ročníku soutěže Česko hledá SuperStar Petr Bende.

Hlavní hvězdou letošního Mohelnického dostavníku je finalista druhého ročníku soutěže Česko hledá SuperStar Petr Bende. | foto: Marie Stránská, MAFRA

Mohelnický dostavník zve na tři dny muziky, vlastní občerstvení povoleno

  • 0
Na šest desítek kapel a zpěváků vystoupí na tradičním festivalu Mohelnický dostavník. Přehlídka country, trampské a folkové hudby letos návštěvníky v městských sadech pozve na čtyři scény, na kterých se vystřídají hvězdní interpreti včetně finalisty druhého ročníku soutěže Česko hledá SuperStar Petra Bendeho.

Pomyslné dveře festivalu se fanouškům otevřou už dnes recitálem na hradě Bouzově, na kterém od 18 hodin vystoupí Pavel Helan Trio, Epydemye a Poutníci. Oficiální start Dostavníku je pak naplánovaný na pátek v 16 hodin v areálu mohelnických městských sadů.

„Jako pokaždé všichni se skupinou Smolaři, stoupajícími vlajkami trampských osad a za společného zpěvu trampské hymny, přivítáme náš Dostavník,“ uvádí organizátor festivalu Pavel Aligátor Nenkovský.

Kromě Bendeho budou hlavními lákadly zpěvák Vlasta Redl, Banjo Band Ivana Mládka, Nezmaři nebo folkové duo Žamboši. Po třech dnech nabitých muzikou přehlídka vyvrcholí v neděli v poledne písní No to se ví.

Na rozdíl od jiných akcí, si na Mohelnický dostavník mohou návštěvníci vzít s sebou vlastní občerstvení.

„Rozhodli jsme se, že na Dostavníku nebudeme diváky u vstupu kontrolovat, zda si s sebou nenesou nějaké jídlo nebo pití. Zatímco na mnoha dalších festivalech je to běžná praxe, my vlastní občerstvení lidem povolíme,“ upozorňuje Nenkovský.

Podle něj se návštěvnost festivalu, který letos vstupuje už do čtyřiačtyřicátého ročníku, vždy odvíjí od počasí. Po zkušenostech z minulého ročníku se však Nenkovský nebojí.

„Loni špatné počasí naopak přispělo k nezapomenutelné festivalové atmosféře. Nikdo kvůli dešti nešel domů, nikdo si nestěžoval. Z bezpečnostních důvodů jsme vypnuli ozvučení hlavní scény a kapely pak na Dostavníku hrály a zpívaly jen akusticky. Přizvali jsme diváky blíž a vynikající atmosféra zde pak přehlušila i silný déšť,“ popsal organizátor.

Za permanentku na celý Mohelnický dostavník letos návštěvníci zaplatí 600 korun, vstupné na jednotlivé dny se pak pohybuje v rozmezí od 100 do 450 korun. Zlevněné vstupné tentokrát platí pro děti, seniory a handicapované. Více informací lze najít na internetových stránkách akce.