Nový kruhový objezd v Mohelnici. | foto: Olomoucký kraj

Nepřehledné křižovatky v Mohelnici vystřídal kruhový objezd

  • 1
Dlouhé kolony aut řidičů přijíždějící za prací do Mohelnice i těch, kteří jen projíždějí, jsou minulostí. Nyní mohou využít nový kruhový objezd v jižní části města. Ten vznikl za podpory Olomouckého kraje v místě, kde se spojovala cesta od Moravičan se silnicí do centra města a jeho obchvatem.

Kruhový objezd o vnějším průměru 38 metrů nahradil dvě nepřehledné křižovatky ve tvaru T vzdálené pod sebe přibližně sto metrů. Auta z vedlejších směrů tam v období špiček v kolonách dlouhé minuty.   

„Kromě samotné kruhové křižovatky došlo také k rekonstrukci části navazujících vozovek. Nová okružní křižovatka přispěla ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na jinak velmi vytížené silnici, uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Stavebních prací využila také mohelnická radnice, která v návaznosti na kruhový objezd realizovala několik dalších projektů. Vybudovali jsme smíšenou stezku pro chodce a cyklisty a veřejné osvětlení,“ sdělil starosta Mohelnice Pavel Kuba.

Podle něj se Mohelnice významně posunula v oblasti řešení dopravy. „Do města denně přijíždí tisíce lidí do zaměstnání a další auta dovažející materiál. Doprava bude nyní plynulá, což je pro město velmi důležité,“ doplnil Kuba 

Správa silnic Olomouckého kraje do stavby investovala jednadvacet miliónů a město Mohelnice zhruba sedm miliónů korun.

Nedávno kraj zprovoznil v regionu další modernizované úseky silnic. Po novém jezdí řidiči v Mezicích na Olomoucku, mezi Bělou pod Pradědem a Domašovem na Jesenicku a  v Rudě nad Moravou na Šumpersku.