Policie odvolala pátrání po vlivném olomouckém politikovi a řediteli...

Policie odvolala pátrání po vlivném olomouckém politikovi a řediteli Technických služeb města Miroslavu Petříkovi. | foto: koláž iDNES.cz

Policie odvolala pátrání po vlivném politikovi, zmizel začátkem května

  • 139
Vlivný člen olomoucké ČSSD, radní a exředitel městských technických služeb Miroslav Petřík je opět na světě. Zmizel prakticky beze stopy před téměř dvěma měsíci, policie po něm vyhlásila pátrání začátkem května. Ve středu ho odvolala s tím, že osmačtyřicetiletého Petříka našla. Další podrobnosti tají.

V databázi pohřešovaných se Miroslav Petřík objevil letos 11. května. V neděli 6. května odešel z domu neznámo kam, policisté posléze zveřejnili informaci, že úplně naposledy byl viděn ve středu 9. května kolem čtvrt na osm ráno v Kobližné ulici v Brně.

Od té doby o něm nebyly žádné zprávy, změnilo se to až ve středu ve čtvrt na sedm večer, kdy policie hledání Petříka ukončila.

„Pohřešovaný byl v pořádku vypátrán. Rodina byla o jeho nalezení informována. Na osobě nebyl spáchán žádný trestný čin,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

A to s tím, že bližší informace vyšetřovatelé zveřejňovat nebudou. „Děkujeme médiím i občanům za spolupráci při pátrání po pohřešovaném,“ doplnila mluvčí.

Zmizet chtěl sám, myslí si manželka pohřešovaného olomouckého radního

Petřík je matadorem olomoucké politické scény a jedním z nejvlivnějších mužů ČSSD v regionu.

Od roku 1994 do roku 1998 byl náměstkem primátora Olomouce za Stranu zelených, následně přestoupil do sociální demokracie, za kterou zastával ve volebním období 1998 až 2002 funkci neuvolněného radního a následující čtyři roky opět působil v pozici náměstka primátora. V současnosti je znovu neuvolněným členem rady města.

Do pondělního večera mu patřilo čtvrté místo na olomoucké kandidátce ČSSD pro podzimní komunální volby. Olomoucká buňka sociálních demokratů jej ovšem kvůli jeho zmizení vyškrtla.

Petřík je také členem předsednictva místní organizace ČSSD a od roku 2007 zastával post ředitele olomouckých Technických služeb. I o ten však nedávno kvůli své nepřítomnosti přišel.