Diskuze

Hrdina chtěl se samopalníky svrhnout komunisty. Skončil na popravišti

Vzdoroval nejdřív nacistům v zahraničním odboji a poté i komunistům coby strůjce pokusu o takzvaný Prokešův puč. Tedy akce, jež ho nakonec stála život. Přesně před 68 lety, 5. listopadu 1949, stanul Květoslav Prokeš na popravišti v pankrácké věznici. Šlo o jediného komunisty popraveného obyvatele Olomouckého kraje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komunismus je zvrácená ideologie, za kterou zůstávají jen zbídačení lidé, otroci, chudoba a mrtvoly. Dnes stačí komunisty veřejně odsuzovat a společensky se od nich distancovat. Když byli u moci, byl jakýkoliv odpor morálně správný. Snad nenastane znovu doba, kdy budeme muset komunisty střílet a věšet. Snad časem sami vymřou.

4 2
možnosti

Řekl bych, že komunistů je tak nějak stejně (tzn okolo 10%), nicméně jejich soudruhů neomarxistů jich tu je zhruba stejný počet a to jsou často mladí narození po revoluci, nebo prožívající dětství a mládí v 90. letech. Kdyby se s komunisty a ultralevičáky mělo dělat někdy to co píšete, bylo by pro mnohé šok koho že bychom se to zbavovali. A zatím se veřejně zostuzují akorát ti, kteří se chtějí distancovat.

2 0
možnosti

Komáři v čele se sovětskými poradci měli po roce 1948 výhodu v tom, že drtivá většina nejodvážnějších lidí byla po letech bojů s fašisty či po pobytech v koncentrácích již vyčerpána, a taky lidi chtěli konečně začít žít, měli po válce založené rodiny, a tak se prostě už masový odpor nekonal. Bylo totiž už jasné, že zvěrstva fašizmu a komunizmu jsou prakticky totožná, či spíš to, že Hitler zdaleka nezavraždil tolik vlastních lidí, jako Stalin. Bonbónkem pak bylo to, když naši milicionáři a další vrazi, i pod vedením nynějších celebrit jako Štrougala -pobírajícími nejvyšší důchody, vraždili našince v srpnu 1969!

3 0
možnosti

Chovancovi mlátičky zadusí jakýkoli pokus o jen projevení nesouhlasu (viz demonstrace proti nepřizpůsobivým - resp státní politiky vůči těmto údajně znevýhodněným menšinám), média vás beztrestně nazvou nácky, kdy jednají beztrestně kdy i v této diskuzi jste v opačném gardu cenzurován, vždyť jen jak skákal kvůli šibenicícm, současné neomarxisty a další rudozelené odnože patří do stejné kategorie jako tehdejší komunisté a jakýkoli odboj, který je stejně legitimni jako tehdy by nebyl na škodu.

5 2
možnosti
Foto

Jak by dopadlo dnes, takové povstání proti současnému politickému plevelů? Úplně stejně !!!

7 8
možnosti

Ačkoli legislativa nyní neumožnuje trest smrti, pro papaláše není problém vydat neoficiální požadavek, že dotyční kladli odpor ozbrojeným složkám, které se tak museli bránit a ....

3 1
možnosti

V době, kdy komunistický režim v celém východním bloku byl posvěcen na spojenecké konferenci a předchozí demokratický režim se v očích běžných lidí zdiskreditoval krizemi a válkou, dost naivní akce. Děda, kněz a komunistický vězeň říkal: Strom nemůžete vyvrátit teď, když je mladý a silný, ale až bude slabý!

3 2
možnosti
Foto

P58e89t92r 80B89o19d15y80n

5. 11. 2017 19:14

Opravdu nevim nad cim se place kdo v dobe studene valky organizoval prevrat ci spionaz tak byl popraven to platilo vsude I u nas.. nevidim na tom nic hrdinskeho.

6 18
možnosti

I65v67a25n 59V80a81š61e33k

5. 11. 2017 18:57

Takže ústava byla z 9.5.48.Tzn.byl popraven v rámci nové ústavy,která jistě vzpouru nepodporovala.Vezmu-li některé názory stran Katalánska a Puigdemota,jak jeho jednání je neústavní a tudíž trestuhodné,mám zde závěr ,že tito lidé(neschvalující jednání katalánského premiéra) musejí hodnotit i jednání pana Prokeše jako neústavní a tudíž odsouzeníhodné.

6 8
možnosti

Nezda se vam, ze je ponekud velky rozdil mezi demokratickou vladou v Madridu a tenkrat komunistickou v Praze?

12 6
možnosti

Nemel sanci. V te dobe skutecne vetsina lidi verila v lepsi spolecnost. Az budoucnost etsine z nich otevrela oci

10 2
možnosti

" Šlo o jediného komunisty popraveného obyvatele Olomouckého kraje"

Na to že to teda komunisti kosili ve velkém jak se píše v knížkách dějepisu a kdo nevisel ten automaticky kolaboroval, mi přijde tahle statistika bizarní.

4 4
možnosti

Oni az tak neodsuzovali k smrti jako k desitkam let ve vezeni

2 0
možnosti