Prostějovská Sour Cherry by Sherry je destilát, který vzniká devítiměsíční fermentací višňového kvasu a po vypálení zraje tři roky | foto: Distillery Kleiner

Striktní pravidla i procedury. Tři pálenky z Prostějova dostaly dobrozdání od rabína

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Rovnou tři pálenky z Prostějova získaly speciální košer certifikát. Jde o třešňovou Sour Cherry, švestkovou Kleiner Silver Plum a netradiční špendlíkovou Kleiner Wild Pin. Jejich výroba musí splňovat přísná pravidla a společnost Distillery Kleiner musí certifikát každý rok obnovovat.

Značka Distillery Kleiner vznikla ve vesnici Žešov na Prostějovsku v roce 2007. Dnes její tři pálenky vyráběné už v Prostějově vznikají pod kontrolou rabína.

Rabín procházel celou pálenici, kontroloval, kde a v jakých podmínkách produkty skladují nebo jaké nádoby na výrobu pálenek používají a jak je čistí.

Někteří klienti rovnou požadují košer certifikát pro svou cílovou skupinu konečných spotřebitelů, ale pro další klienty je to jen mírná výhoda při výběru z více srovnatelných variant.

Boris Rajdlmanažer Distillery Kleiner
v Palírně U Zeleného stromu

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se