Starší žena poblíž motorestu Skřítek na Šumpersku zapadla po pás do rašeliniště, její dcera následně zalarmovala policii. Podchlazenou ženu si poté převzala do péče záchranná služba. | foto: Policie ČR

Žena v Jeseníkách zapadla po pás do rašeliniště, našel ji služební pes

  • 20
Už několikáté pátrání po ztraceném turistovi či houbaři mají za sebou za poslední dva týdny policisté a horská služba ze severu Olomouckého kraje. Tentokrát vyráželi na pomoc ženě, která zůstala uvězněná v rašeliništi.

Záchrannou akci odstartoval v pondělí o půl druhé odpoledne telefonát šestatřicetileté ženy, která na linku 158 oznámila, že postrádá svou o třicet let starší matku.

„Rodina se zastavila u motorestu Skřítek a vydala se na výlet. Protože si seniorka netroufla na delší pochod, zůstala u motorestu a šla se do blízkého okolí podívat na hříbky. V lese však zabloudila a zapadla do rašeliniště,“ popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ženu se sice podařilo kontaktovat, protože u sebe měla mobilní telefon, a podle instrukcí dokonce poslala GPS souřadnice své polohy, ty ale překvapivě přivedly pátrací tým na místo, kde nikdo nebyl.

„Členové horské služby a policisté společně se psovodem se proto vydali ženu hledat. Za necelé dvě hodiny od oznámení ji nakonec našel psovod se svým čtyřnohým pomocníkem Nerem zhruba kilometr od silnice,“ shrnula Neubauerová.

Pátrání po zapadlé ženě

I fyzicky zdatný psovod měl podle ní problémy se k ženě zabořené do půl těla v bahně dostat, nakonec se ji ale zachráncům podařilo dostat ven a podchlazenou seniorku si poté převzala k ošetření záchranná služba.

V Jeseníkách jde za poslední dobu už o několikáté pátrání po ztraceném turistovi či houbaři. Přímo v oblasti Skřítku proběhla velká pátrací akce před týdnem, kdy zde desítky policistů, hasičů a členů horské služby pátralo po seniorovi, který zabloudil v lese a poranil si nohy a nakonec byl nucen strávit venku noc (více čtěte zde).