Regionální značka Jeseníky - originální produkt.

Regionální značka Jeseníky - originální produkt. | foto: regionalni-znacky.cz

Značku originálních produktů z Jeseníků nesou další zážitky i pochoutky

  • 0
Řada nových výrobků či projektů získala v uplynulých dnech ochrannou známku Jeseníky originální produkt. S prestižní jesenickou pečetí se nově objeví také tamní kraslice, chléb, brambory, sýry, med, marmelády, kompoty, bylinkové výrobky, ale i chilli omáčky a dekorace z přírodních materiálů.

„Tvůrčí a činorodí lidé dokazují, že tradiční řemeslná a tvůrčí práce nejsou zakonzervovaným procesem, ale živoucím organismem,“ komentovala udělení známek etnografka a členka certifikační komise značky Mária Kudelová.

Známku nese nově i zážitek Kde roste historie. „U nás se lidé seznámí s historií všemi smysly. Vezmeme je do zámeckého parku a zahrady ve Městě Albrechtice, kde se dozvědí, jaký byl život v 19. a 20. století v tomto kraji. Zapojíme návštěvníky aktivně do zážitku, například sázením rostlin či kurzem pečení chleba,“ popisuje autorka Alena Křištofová.

Jesenickou pečeť v podobě fialového zvonku se budou prezentovat i nové služby. Konkrétně kavárna Mevan’s coffee ze Zlatých Hor a Samočep s penzionem Na Rybníčku v Bohutíně, kudy prochází i cyklistická trasa Moravská stezka.

Aktuálně nese ochrannou známku Jeseníky originální produkt 90 výrobků, 21 služeb a 21 zážitků. Informace o regionální značce zájemci najdou na webu www.regionalni-znacky.cz/jeseniky.