Mladík v autě Škoda Superb havaroval na Olomoucku. Policisté zjistili, že byl pod vlivem kokainu a že v autě převážel léky. | foto: Policie ČR

Posilněn kokainem smetl řidič několik aut, navíc převážel anabolika

  • 4
Silné auto i droga, rychlá jízda i déšť stály za řetězovou nehodou, která se odehrála před víkendem na Olomoucku. Zatímco testem na alkohol mladý řidič prošel, ten na drogy už byl pozitivní.

Událost se stala v pátek 21. května po půl jedenácté večer. „Přijali jsem oznámení o dopravní nehodě v jedné z obcí na Olomoucku. Podle prvních informací nepřizpůsobil čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Škoda rychlost jízdy,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Nejprve mladík narazil do zaparkovaného automobilu Volkswagen. „Poté dostal smyk a vjel na chodník. V důsledku nárazu a postupného posunu vozidel došlo k poškození ještě dalších dvou aut,“ vysvětlila mluvčí.

Dechová zkouška řidiče na alkohol byla negativní. „Nicméně orientační test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na kokain,“ řekla Vaňharová.

Mladík se při nehodě lehce zranil a byl předán do péče zdravotnické záchranné služby.

„Odběr biologického materiálu odmítl. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 400 000 korun,“ doplnila mluvčí.

Podezřelá igelitka

Policisté navíc zjistili, že řidič v autě typu Superb přepravovat dvě igelitové tašky léčiv.

„S podezřením, že by se mohlo jednat o léky obsahující látku s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem, olomoučtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem,“ uvedla mluvčí.

Za poslední skutek mladíkovi hrozí trest odnětí až na rok. „Dopravní nehodou se bude zabývat příslušný správní orgán,“ doplnila Vaňharová.