Diskuze

Ve Stráži pod Ralskem čerpají z podzemí jedy. Přemění je na čistou vodu

Unikátní zařízení zprovoznil ve Stráži pod Ralskem státní podnik Diamo. Na místě, kde dříve probíhala chemická těžba uranu, postavil složité zařízení, které přeměňuje jedovaté podzemní roztoky na čistou vodu a stabilní nerozpustné kaly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byla ale vedle v Hamru a na Křižanech.

0 0
možnosti

J47a33n 69C82e21p12e58k

8. 12. 2018 18:33

To je stejně zvěrstvo, co komunistický režim vše organizoval a činil. Od vraždění lidí, po násilné nucené práce, které někdy znamenaly smrt v uranových dolech, po ničení přírody. Jak to dnes vůbec někdo může volit? 8-o

3 0
možnosti

Část nákladů bych nechal zaplatit KSČM.

2 0
možnosti

Měl by to zatáhnout Babiš.

2 0
možnosti

Krok správným směrem, o přírodu je třeba pečovat, když už jí tak lidstvo huntuje.

0 0
možnosti

Stát to bude stát.

0 0
možnosti

Ve Stráži hlubinná těžba uranu nikdy nebyla ty joudo!

0 3
možnosti

No, já tam přešel z Příbrami abych dofáral expoziční dobu(kvůli důchodu). Na # 3. # "Sever", Křižany, Stará Lužice, Nová nebyla dokončena kvůli ukončení těžby.

Není nad to si ověřit reálie než někoho nazvete joudou.

5 0
možnosti

Stát otrávil vodu a nyní jí čistí, tedy stát způsobil problém a nyní ho řeší. Pochybuji, že jde o čistou vodu vhodnou pití, co třeba obvyklé pesticidy? Vodáci na Ploučnici by měli dávat pozor, aby se nepřevrhli a nenalokali se jí.

0 0
možnosti

Také bych měl zvláštní pocit pokud bych věděl, že mi z kohoutku teče vyčistěná voda, pocházející z tohoto odpadu. Pesticidy bych v ní ale opravdu nehledal. Ty totiž s těžbou uranu nijak nesouvisejí. Ty hledejte na polích, resp. ve vodách, které z toho pole odtékají.

4 0
možnosti