Stavba bytového komplexu Tři věže v Liberci, kde po pádu z výšky zemřel člověk. (28. listopadu 2021) | foto: MAFRA

Na stavbě komplexu Tři věže v Liberci zemřel člověk. Spadl z výšky

  • 19
Jeden lidský život si vyžádala nehoda na stavbě bytového komplexu Tři věže v Liberci Pavlovicích. V sobotu v odpoledních hodinách tam zatím z neznámých příčin zahynul jeden z dělníků. Podle svědků mělo jít o jeřábníka, který se zřítil z výšky.

„Pracovali jsme asi dvě stě metrů od jeřábu. Slyšeli jsme jenom velkou ránu, znělo to podobně jako kdyby bouchla pneumatika. Za chvíli už přijeli na místo hasiči a záchranka,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

Dělníci na stavbě tří bytových domů pracovali od jara, často právě i o víkendu. Na stavbě byly v provozu dva jeřáby. „Bohužel, musím potvrdit, že k neštěstí došlo. Lékař na místě konstatoval smrt, muži už nešlo nijak pomoci. Jestli šlo o jeřábníka nebo někoho jiného, kdo na jeřábní konstrukci lezl, nemůžeme sdělit. Je to v šetření policie,“ uvedl tiskový mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Police teď vyšetřuje, zda šlo skutečně o nešťastnou náhodu nebo o zanedbání podmínek bezpečnosti práce na pracovišti či jiný trestný čin. Stavbu Tří věží provádí Regionální stavební CZ. Její vyjádření se redakci nepodařilo získat. Stavební práce jsou momentálně přerušeny.