Fotografie z tragické nehody.

Fotografie z tragické nehody. | foto: FTV Prima

Vyšetřování tragédie neukázalo, že by matka s dvěma dětmi nabourala schválně

  • 28
Vyšetřování policie neprokázalo, že by loňskou nehodu se třemi mrtvými u Mníšku na Liberecku způsobila úmyslně řidička osobního vozu, která byla jednou z obětí střetu auta s popelářským vozem. Zemřely i dvě děti předškolního věku, které s ní ve voze cestovaly.

Policisté případ vyšetřovala pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Mluvčí Vojtěch Robovský řekl, že případ odložili.

„Na základě zjištěných důkazních prostředků na místě tragické dopravní nehody, výsledků znaleckých expertiz a zkoumání soudních znalců byl případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání,“ uvedl mluvčí policie.

Osobní auto se mezi Libercem a Frýdlantem srazilo s popelářským vozem loni na konci října v levotočivé zatáčce. Na místě zemřela matka a jedno z dětí. Druhé zemřelo při leteckém transportu do nemocnice. Řidič popelářského vozu utrpěl zranění. 

Některé média po nehodě zveřejnila video ze sociálních sítí, v němž mladá žena tvrdila, že je dcerou zemřelé ženy a domnívala se, že k nehodě nedošlo k náhodou.

Podle Robovského ale vyšetřovatelé nic takového nezjistili. „Kromě jiného nebylo prováděnými šetřeními prokázáno, že řidička dopravní nehodu způsobila úmyslně,“ dodal policejní mluvčí.