Diskuze

Kontroverzní nacistický kříž převezli z Kořenova do muzea ve Vrchlabí

V kauze kontroverzního nacistického kříže z roku 1944, který v Kořenově na Jablonecku někdo před měsícem vyvrátil a tím rozbil na kusy, nastal posun. Pracovníci správy Krkonošského národního parku (KRNAP) jej převezli do muzea ve Vrchlabí. Co s ním bude, ještě jasné není.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J43i94ř77í 75V91o52l92e94k

23. 4. 2023 9:34

Po druhé světové válce byly nacistické symboly zničeny, u nás se nyní k radosti neonacistů obnovují nebo umisťují v muzeu.

2 1
možnosti
MK

a kde jinde než v muzeu by se měly uchovávat, ty chytrolíne

0 0
možnosti
JP

J13i13r52i 92P88r45a45j52z

22. 4. 2023 21:06

Co je na něm kontroverzního? Prostě ho blbej vandal rozbil.

1 2
možnosti
TT

Pošlete ho darem na Sudetendeutsche Landsmannschaft.

4 1
možnosti
TC

Ten kříž tam byl necelý rok. Postavili ho nacisté v roce 1944 u tehdejšího školicího střediska NSDAP. V roce 1945, chvilku po václe. Češi z Turnova na organizované akci hákový kříž zničili střelbou, kříž rozbili a shodili ze svahu. Tam se válel až do roku 2011, kde ho obnovili čeští neonacisté, nebo osoby, které mají k neonacismu velmi blízko.

6 9
možnosti
TC

Krásné jaro vítalo mír, vojáky vítězných armád i zbytky těch, kteří přežili hrůzy koncentráků i jiného mučení. Kříž u Štěpánky však dosud stál. A tak se vypravila asi měsíc po konci války skupina Turnováků, aby obešla vrcholy našich pohraničních hor a vyčistila je od temných ďábelských sil.

1 0
možnosti
MO

Navrhuju postavit na Letnou zpátky Stalina a dát k němu cedulku, že „představuje nepochybně symbol komunismu, ale jeho ponechání na místě však svědčí o sebevědomí, toleranci a dobré vůle občanů České republiky, vlastnostech, které by po každém převratu měli vítězové projevovat vůči poraženým“

9 5
možnosti
PV

Boural byste i památníky padlých Čechů a Němců z první světové?

Vzdyt všichni sloužili agresivním Rakousku Uhersku, rozlezlí v Itálii, Srbsku, Rusku atd...

2 4
možnosti
MK

Strašidlo nacismu nejvíc potřebují udržovat při životě různí komunisté a rusofilové, aby se měli vůči komu vymezovat a aby v porovnání s nacismem vypadali jako "ti dobří".

Z hákového kříže jdou na lidi mdloby, ale vlajkou se srpem a kladivem můžete vesele mávat jak se vám zlíbí. Hnus.

10 5
možnosti
VN

V centru Kyjeva by mu nic nehrozilo.

8 15
možnosti
MK

Tak buď pomníky necháme a to včetně všelijakých nacistických, sovětských či komunistických, nebo je všechny zbouráme. Cokoliv jiného je takové ubohé čecháčkovství :)

12 3
možnosti
MR

Muzeum je idealni, ale pravda, vselijake komunisty prejmenovane ulice ci komunisticke pamatniky by meli take skoncit v muzeu a ulice prejmenovat...

Jako stydel bych se bydlet v ulici Konevova, Cihakova, apod... Take u nas nemame po nemeckych nacistech pojmenovane ulice...

Navic nam chybi vlastni historie, sochy, ulice po slechticich, knizetech, kralech.... pritom ti po tisicileti utvareli cesky stat...

5 2
možnosti
Foto

J53i75r92k39a 54H66o15n26c51ů

22. 4. 2023 13:20

V úvahu přichází všechny možnosti, reinstalace, uložení v depozitáři, zničení,“ uvedl Drahný

Zničení? Zbláznili jste se? Drahým je jen mluvčí, ale kdo z vedení KRNAP o něčem takovém přemýšlí, měl by letět na hodinu.

15 2
možnosti
MG

Proč nejsou tak důslední u těch komunistických symbolů?

18 5
možnosti
MK