Diskuze

Uzdravovala celebrity, předpověděla covid. Léčitelce ze Semil stačila fotka

Dokázala léčit nemoci těla i duše, zároveň předpověděla pád komunismu i covid. Osobnost lidové léčitelky Květoslavy Patočkové, která se narodila před 110 lety, nyní představuje nová výstava v semilském muzeu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

U nás na Žďárské vrchovině žil nějaký Paseka. A léčil. A léčil velmi dobře. Jen nemohl za to brát prachy, tak se prý uchlastal. Měl schopnosti, které jsme nechápali. A nechápu je dodnes. Nejsem žádný duchař, ani človíček, co uvěří kdečemu, ale jsem si pořád vědom toho, že ačkoli někteří tvrdí, že už známe všechno, co se kolem děje a dovedeme to vědecky vysvětlit a zdůvodnit, tak já bych tuhle "odvahu", něco takového tvrdit, neměl. Je ještě hodně věcí mezi nebem a zemí, které se dějí a nemáme pro ně pragmatické logické nebo vědecké vysvětlení. Druhá strana mince je povaha a nátura některých lidí, kteří se vydávají za jedince s mimořádnými schopnostmi kvůli popularitě a zisku. Mnohým se to, zejména v oblasti péče o zdraví, daří.

0 0
možnosti
LK

Je 1. května, né 1. dubna ! Tomuhle někdo jako schopen uvěřit ?

3 3
možnosti
SJ

je tam něco k neuvěření?

2 1
možnosti
PS

Co bylo umim predpovedet take. Idnes premium spadlo na uplne dno... :-P

4 2
možnosti
SJ

předpovědět umíte, ale číst neumíte

2 1
možnosti
VM

Zajímalo by mne, jestli klientům vedla karty s chorobopisy, postupem léčby, a sledovala také negativní výsledky a míru úspěšnosti.

4 1
možnosti
SJ

to musí dělat jen lékaři, kteří nemají s pacienty žádný vztah.

0 1
možnosti
OO

O93l69d72a 90O40l80e90š

1. 5. 2022 16:51

A nepředpověděla náhodou jak dopadne válka s Ruskem? Nebo se to dozvíme, až bude po všem...

4 1
možnosti
Foto

Spoustu věcí lidstvo ještě neodhalilo, svých schopností lidé zcela jistě využívají jen z malé části. Jen občas se najdou takoví, kteří jsou o malý krůček napřed.

8 5
možnosti
JS

Spousta lidi svym schopnostem veri, jen par z nich jsou podvodnici. Zatim se nikomu sve schopnosti nejak prokazat. Vemte si priklad z Jana Mikolaska, o kterem byl volne natocen film Sarlatan. Ani jeho pribuzni nevi, co vlastne delal a jestli skutecne nekoho vylecil. Je jen znamo, ze pred lidmi hral takove divadlo, kdyz mel poslicka, ktery obcas nesl nadoby s moci a pred oridnaci pokrikoval, ze to je urgenti pripad z Bulovky. Nebo se kouknete na jeden z mala zdokumentovanych pripadu Girl with X-ray Eyes, kde divka pred komisi nebyla schopna obhajit diagnozu nekolika pacientu. A jak to dokaze ve sve ordinaci? Dokaze dokonale cist rec tela a lidem vlastne rekne, co chteji slyset. Proto v pokusu, kde pacienti nehybne sedeli a meli zavazane oci naprosto selhala.

2 1
možnosti
JS

U pani Patockove jsem parkrat byl, fronty byvaly az pred barak, to je pravda a ze take stacila jen fotografie je tez pravda. Vzpominam, jak se jednou hrozne rozohnila, kdyz ji rodice rekli, ze uz jsem byl u doktora a bral antibiotika, ktere nezabiraji. Pry to je svinstvo, co predepisuji doktori. Tak jsem dostal 1x zloudek s cukrem + bylinkovy caj, ktery byl hrozne horky. Samozrejme ze to nepomohlo, ale rodice byli spokojeny, ze pro me zdravi udelali vse. To je asi jedine pozitvum na teto lidove lecitelce, jinak klasicky priklad tzv sarlatana. 1 ze 100 se nahodou uzdravi, tak se to rychle roznese, ale tech 99 nevylecenych je zticha, jen oddaluji a komplikuji lecbu u skutecneho doktora.

A predpoved padu komunizmu a covidu? V Semilech jsem zil 15 let a slysel jsem o pani Patockove hodne i po jeji smrti, ale o nejakych vesteckych schopnostech natoz tak specifickych jako je prichod covidu nepadlo nikdy ani slovo. Ale je videt, jak vznikaji legendy: 30 let od smrti si nekdo neco privymysli a pak se to postupne nabaluje a rozsiruje.

21 2
možnosti
JK

Dobre ze jste to napsal.

6 1
možnosti