PLAY: Petorchestr, Veronika Richterová

PLAY: Petorchestr, Veronika Richterová | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Chcete-li si vyzkoušet linoryt a obrazy sypané z písku, zaběhnete na Play

  • 0
Ani v únoru nezapomněli pořadatelé výstavy Play přidat k hlavní výstavě několik dílen, kde se mohou zastavit jak samotní návštěvníci, tak školní skupiny. Tento měsíc nabízí třeba kurz šití zvířátek, sypání obrazů z písku či linorytu.

1.2., 10 – 17 hod. Hudba sfér a Chlodnyho obrazce (SŠ, VŠ studenti a učitelé psychologie, sociálního a pedagogického zaměření)
Co je vlastně "hudba sfér"? A můžeme ji dnes ještě slyšet? Pokusíme se nalézt odpověď pod vedením zkušených muzikoterapeutů z Ateliéru Délos, absolventů Akademie sociálního umění Tabor, Jana Chromečka a Jana Braunsteina, kteří nás s pomocí muzikoterapeutických nástrojů provedou zákonitostmi a krásami světa hudby.

3.2., 10 – 13 hod. Síla linorytu – ručně vyráběná přání a pohledy (ZŠ)
Vlastnoruční výrobek je vždy potěchou pro duši, stejně jako vhodným dárkem pro milovaného člověka. S pomocí rydel nejprve vyryjeme obrázek, který si pak vytiskneme s pomocí tiskařského lisu.  Připravil kolektiv Společenství Dobromysl, absolventi Akademie sociálního umění Tabor.

8.2., 10 – 14 hod. Hra s barevnými písky – sypání forem a obrazů (od 5. třídy ZŠ i SŠ)
Uchopení formy volnou kresbou na čtvrtku každým jednotlivým dítětem, později přenesení na větší formát, chození formy ve velké ploše ve skupinách a vysypání cesty barevným pískem. Výběr formy a její náročnosti podle věku dětí a studentů (keltské, z oblasti Středozemního moře, románské, gotické, lombardské, okrouhlé, hranaté). Připravila Eva Vejražková, lektorka WŠ Jinonice.

8.2., 14 – 17 hod. Škola hrou a rytmem (matematika, eurytmie, němčina)
Waldorfská škola – škola života, škola pro život. Pojďte se s námi vypravit za dobrodružstvím školy života a nahlédnout do jejího zákulisí. Proč je dobré učit se počítání v pohybu a rytmu? Co je to umění eurytmie a proč je součástí výuky školy? A mnoho dalších zajímavých informací a aktivit pro vás připravil kolektiv lektorů WŠ Jinonice.

15.2., 10 až 14 hod. Hra s hmotou (2. – 7. třídy ZŠ)
Modelování základních tvarů hmoty a jejich proměna ve tvary zvířecí a rostlinné.
Prožitek a zachycení formujících sil, které jsou typické pro životní prostředí různých zvířat a přes tento prožitek uchopení pratvaru zvířete (suchozemského, vodního, vzdušného, šelmy …) Připravila Eva Vejražková, lektorka WŠ Jinonice.

15.2., 14 až 17 hod. Hra s temperamenty - známe se?
Prostřednictvím zdramatizovaných situací a uměleckého tvoření se ti vynoří obraz tvého osobitého temperamentu a temperamentů ostatních. Připravila Naďa Štuksová, lektorka WŠ Jinonice.

17.2., 10 až 13 hod. Šití zvířátek (MŠ, ZŠ)
Děti (i dospělí) si mohou vybrat své oblíbené zvířátko a ušít jej jako dárek, kamaráda do postýlky, nebo prostě jen tak pro radost. Oslík, zajíček, kočička a ostatní se na vás těší.
Připravili: Kateřina Brzáková, Camhill České Kopisty, studentka Akademie sociálního umění Tabor.

Organizační pokyny

Školní skupiny (min. 10 studentů ve skupině) 60,- Kč / osoba, pedagogický dozor zdarma
Vstupné na workshopy pro školní skupiny (min. 10 studentů) 50,- Kč / osoba (podmínkou pro vstup na workshop je platná vstupenka na výstavu) .
Na workshopy je nezbytné telefonicky nahlásit vaši plánovanou návštěvu školních skupin na čísle 725 004 204.
Kontakt: Aneta Marková; amarkova@orbis-pictus.com