Renée Zellwegerová

Renée Zellwegerová - Renée Zellwegerová na premiéře filmu Cinderella Man (1. června 2005) | foto: Profimedia.cz

Bridget Jonesová se vrátila

  • 3
Nejslavnější britská neurotička je zpět. Bridget Jonesová se v čtvrtek vrátila na stránky listu The Independent, kde se před deseti lety zrodila ve sloupcích Helen Fieldingové.

Nezadaná, nezkrotná, moudrá, toužící, optimistická, korpulentní a věčně přiopilá Bridget poprvé usrkla chardonnay a svěřila se svému deníku v říjnu 1995.

Popisy jejích životních kotrmelců a trapasů se staly hitem. Ženy se v ní poznávaly, muži si psali o její adresu, uvádí The Independent.

Fieldingová zpracovala osudy Bridget ve dvou knihách, z nichž první lámala rekordy. Deník Bridget Jonesové byl k mání ve 30 zemích, prodalo se celkem deset milionů exemplářů.

Kniha se v roce 2001 dočkala úspěšného filmového zpracování s Renée Zellwegerovou v hlavní roli. Ta si zahrála i v pokračování podle dalšího románu Bridget Jonesová - S rozumem v koncích.

Od doby, kdy byla Bridget "s rozumem v koncích", už ale uplynulo několik let. Jak dopadl její vztah se sucharem Markem Darcym? Vzala si ho? Má s ním dítě? A jakou si letos koupila sukni? Bridget Jonesová se na nás opět valí. "Modleme se", uzavírá The Independent.