Duo t.A.T.u.

Duo t.A.T.u. | foto: Universal

Znásilněné t.A.T.u. zakázali na MTV

  • 23
Skandálem se připomíná ruské dívčí dvojice t.A.T.u. Její nový klip, v němž dojde ke znásilnění a vraždé, zakázala televize MTV.

Lena a Julia, které na sebe upozornili lesbickou kampaní doprovázející jejich první desku 200 km/h In The Wrong Lane, se znovu derou na výsluní. Na novém album Dangerous and Moving, které vyjde 10. října, vsadily na sex a násilí.

Desce předchází singl All About Us s provokativním videoklipem. V příběhu mladá prostitutka, ztvárněná Lenou, na konci doslova vystřelí muži, který ji znásilnil, mozek z hlavy.

PODÍVEJTE SE NA KLIP
t.A.T.u. - All About Us (videoklip)

klikněte: Windows Media - Real Media

To se ve Spojených státech nelíbilo manažerům nejsledovanější hudební stanice MTV. Přes přísné hudební cenzory neprošla ani druhá, upravená verze klipu, protože tamní pravidla pro odvysílání videoklipu jsou velmi přísná.

Skandál kolem zákazu videoklipu je samozřejmě částečným reklamním tahem manažerů ruské formace, pro něž je americký trh velmi zajímavý. Debutu t.A.T.u. se tam prodalo skoro osm set tisíc kusů.

Nové album t.A.T.u bude obsahovat dvanáct písniček, převážně v angličtině. Taneční pop ruských dívčin koření hosté, například Sting či Dave Steeart z Eurythmics. Na aranžmá se podílel Richard Carpenter z The Carpenters.